Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tekijät / Marika Dahlqvist

Pelkovaara-tiimi

Tuotanto   YLE Draamaohjelmat
Fremantle Productions Oy
Ohjaaja   Marika Dahlqvist
Käsikirjoittaja,
www-sivujen tekstit
  Susanna Laaksonen »
Tuottajat   Matti Penttilä
Stiina Laakso
Tunnusmusiikki   Soul Captain Band
Tuotantopäälliköt   Katriina Mattila
Maria Kangas
Kuvaussihteerit   Merja Maasalo
Tarja Hakkarainen
Apulaisohjaaja   Tarja Bonde Jensen
Kuvaaja   Petri Enbuske
Äänisuunnittelija   Antti Kukkavuori
Äänileikkaus   Pasi Palenius
Lavastaja   Teija Vilkkovaara
Pukusuunnittelija   Leila Jäntti
Puvustaja   Pirjo Valkeapää
Maskeeraaja   Maritta Bang
Pirjo Ristola
Lavastemies   Ari Jääskeläinen
Kamera-assistentti   Jukka Fager
Äänittäjä   Sakari Virkki
Valaisijat   Kimmo Kaltio
Timo Liedenpohja
Tuotantojärjestäjät   Sami Meronen
Harri Simolin
Leikkaajat   Lena Paersch
Kristiina Nisula
Graafikko   Juha Saari
   


Marika Dahlqvist

Marika Dahlqvist on vuonna 1969 syntynyt turkulainen. Nuori Marika tykkäsi harrastaa paljon kaikkea, hän ratsasti, pelasi jalkapalloa, tanssi balettia ja tanhusi, lauloi kuorossa, retkeili partiossa, soitti viulua ja ajoi kilpaa pyörällä. Työelämän hän aloitti 14-vuotiaana Seppälässä sovituskoppivalvojana. Sen jälkeen hän vietti kesät aamiaistarjoilijana hotellissa, kaakelintekijänä Partekilla, leipätiskillä lähikaupassa ja puhelinmyyjänä Telefaktassa tarkoituksena kerätä mahdollisimman nopeasti rahaa interreilaamiseen. Lukion jälkeen Marika lähti vuodeksi Skotlantiin au pairiksi ja jatkoi pätkätöitä ja matkustamista.

Taidehommat Marika aloitti vuonna 1990 Kymenlaakson Kansanopistossa luovan toiminnan linjalla. Sitä ennen hän oli suunnitellut lähinnä laboratoriohoitajan ja hovimestarin uraa. Tampereen Ylioppilasteatteriin hän ilmoittautui talvella -90 ja toimi aktiivijäsenenä kaksi vuotta ennen kuin aloitti opinnot Turun Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksessa. Esikoisohjaus teatterissa oli Jussi Kylätaskun "Runar ja Kyllikki" Tampereen YT:lle. Esitys sai kiitosta ja palkintoja ihan Mikkelin Työväen Näyttämöpäivillä asti. Sitä seurasivat mm. "Hullun päiväkirjan" ohjaus, itse kirjoitetut "Anna minulle rakkautta!" -näytelmä, "Minä olen aina halunnut olla prinsessa" -lyhytelokuva, ja "Kaunis Angelique" -musikaali Sigyn-laivassa, sekä "Once upon a time" -näytelmän käsikirjoitus ja ohjaus Utrechtin teatterikorkeakoulussa Hollannissa. Valmistuttuaan Marika toimi kaksi vuotta Jamilahden Kansanopiston musiikkiteatterilinjan johtajana.

Television hurjaan maailmaan Marika syöksyi keväällä 1999 kun hän aloitti työt Salatuissa Elämissä. Kaksi vuotta hän roolitti ja sitten siirtyi ohjaajan hommiin. Siinä sivussa hän ohjasi Susanna Laaksosen kirjoittaman näytelmän "Tumma Nainen" KokoTeatteriin puoli-ilmaiseksi mutta melko täyspäisissä tunnelmissa ja löysi mahtavan työparin.

Marika aloitti roolien miehityksen Pelkovaara-sarjaan keväällä 2002. Suunnittelutyö alkoi tammikuussa 2003 ja kuvaukset Syväjärvellä toukokuussa. Prosessi on ollut päätä huimaava, ja siinä sivussa on tuskin ehtinyt harrastaa puutarhanhoitoa, uintia ja jumppaa.
Takaisin ylös