Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tekijät / Susanna Laaksonen

Pelkovaara-tiimi

Tuotanto   YLE Draamaohjelmat
Fremantle Productions Oy
Ohjaaja   Marika Dahlqvist »
Käsikirjoittaja,
www-sivujen tekstit
  Susanna Laaksonen
Tuottajat   Matti Penttilä
Stiina Laakso
Tunnusmusiikki   Soul Captain Band
Tuotantopäälliköt   Katriina Mattila
Maria Kangas
Kuvaussihteerit   Merja Maasalo
Tarja Hakkarainen
Apulaisohjaaja   Tarja Bonde Jensen
Kuvaaja   Petri Enbuske
Äänisuunnittelija   Antti Kukkavuori
Äänileikkaus   Pasi Palenius
Lavastaja   Teija Vilkkovaara
Pukusuunnittelija   Leila Jäntti
Puvustaja   Pirjo Valkeapää
Maskeeraaja   Maritta Bang
Pirjo Ristola
Lavastemies   Ari Jääskeläinen
Kamera-assistentti   Jukka Fager
Äänittäjä   Sakari Virkki
Valaisijat   Kimmo Kaltio
Timo Liedenpohja
Tuotantojärjestäjät   Sami Meronen
Harri Simolin
Leikkaajat   Lena Paersch
Kristiina Nisula
Graafikko   Juha Saari
   


Susanna Laaksonen

Susanna Laaksonen on vuonna 1970 syntynyt, helsinkiläistynyt satakuntalainen jonka juurista osa on Uudessakaupungissa. Hän on kirjoittanut jotakuinkin koko ikänsä, ja lukenut omakeksimistä kiekuroista "ruotsinkielisiä" puheita isoisän kanoille jo ennen kuin oppi oikeat kirjaimet. Draamakirjoittamisen ja televisiotyön pariin Susannan veti huomionkipeys ja sosiaalisuus, eikä hän ole vieläkään oikein kunnolla pystynyt ratkaisemaan kirjoittajan ammatin vaatiman yksinäisyysmäärän ja oman ihmistenkaipuunsa välistä ristiriitaa.

Susanna opiskeli ensin englantilaista filologiaa, kirjallisuustiedettä ja filosofiaa Turun Yliopistossa, päätyi sitten suorittamaan erilaisten stipendien avulla alemman korkeakoulututkinnon elokuva-, televisio- ja radiotuotannossa yhdysvaltalaisessa Miami Universityssä, oli työharjoittelussa New Yorkissa HBO Downtown Productions -nimisessä tuotantoyhtiössä jossa tapasi kuuluisuuksista mm. Danny De Viton ja Lassien, ja lopulta opiskeli taiteen maisteriksi käsikirjoittamisen alalta Taideteollisen Korkeakoulun elokuvataiteen osastolla.

Hänellä on työkokemusta mm. tuotantoassistentin, kuvaussihteerin ja järjestäjän tehtävistä, ja hän uskookin että tuotantopuolen työt ovat auttaneet häntä käsikirjoittajana hahmottamaan, mikä on mahdollista ja mikä ei. Susanna on kirjoittanut oman näytelmän Tumma Nainen (KokoTeatteri 2001) ja yhteistyönäytelmän Hesekielin Pyöräkorjaamo Pauli Kylväjän ja Kaarina Karjulan kanssa (Romulan Taiteellinen Teatteri 2003), kuunnelman Unettomuuteeni johtaneet syyt (Radioteatteri 1997), lyhytelokuvan Vartija (ETO 1998), ja amerikkalaisessa kirjallisuuslehdessä vuonna 2002 julkaistun novellin The Angel in the Municipal Pool

Televisioalan kirjoittajakokemusta hänellä on neljän vuoden ajan mm. sarjoista Ota ja Omista ja Salatut Elämät. Susanna on elektronisen kulttuurilehti Tuuhean päätoimittaja.

Susanna harrastaa laulua, leikkiä ja liikuntaa, eikä usko aikuistumiseen jos sillä tarkoitetaan annettujen totuuksien hyväksymistä, oman edun tavoittelua ja vastuun pakoilua.
Takaisin ylös