Saku Tuominen: Luovuus pitäisi kieltää

Julkaistu Pe, 24/10/2008 - 13:42
  • Saku Tuominen (Kuva: Tomi Mikola)
  • Luovuuteen sisältyy huomattava määrä kliseitä. Luovuus terminä pitäisi musiikkibisneksessä kieltää.

Saku Tuominen (1967) on televisiotuottaja ja tuotantoyhtiö Broadcastersin luova johtaja ja vastaava tuottaja. Tuominen oli 1990-luvulla kehittämässä mm. Hyvät Pahat ja Rumat -ohjelmaa, josta Jari Sarasvuo ja Simo Rantalainen tulivat tunnetuksi. Tuominen on ollut tuottamassa myös Uutisvuotoa ja Kokkisotaa.

Tuominen astui Hinni Aarninsalon haastatteluun Tampereen Ilves-hotellissa Musiikki & Media -tapahtumassa klo 13:50.

Onko kotimainen musiikkibisnes luovaa?

- Luovuus terminä pitäisi musiikkibisneksessä kieltää. Luovuuteen sisältyy huomattava määrä kliseitä. Jokainen bändi voi olla luova, jokainen kappale voi olla luova, jokainen levyn kansi voi olla luova, pressikuvat voivat olla luovia. Suomalaisessa musiikkibisneksessä on valtavasti tilaa uudelle luovuudelle.

Tuominen kuitenkin kritisoi suomalaista musiikkibisnestä siitä, että ilmiöiden toteuttamisessa olisi vielä parantamisen varaa.

- Suomalaisen musiikkibisneksen ongelma on toteuttamisessa. Esimerkiksi Ruotsissa ilmiöiden toteuttamisessa ollaan huomattavasti pidemmällä.

Tuleeko musiikkibisnes ja TV kietoutumaan toisiinsa?

- TV ei tule kuolemaan meidän nähtävissä olevassa tulevaisuudessa. Elokuva on tullut jäädäkseen, TV on tullut jäädäkseen ja internet on tullut jäädäkseen. En usko että musiikkiteollisuus tulee kuolemaan.

Internet tuo Tuomisen mukaan valtavia mahdollisuuksia TV- ja tuotantoyhtiöille ja niitä tulisi tulevaisuudessa osata paremmin hyödyntää.

Audio- ja videotiedostot

Kuvagalleria

  • Saku Tuominen