Haluaako monokansa näyttää julkkiksilta?

Julkaistu Ke, 26/11/2008 - 12:50
  • P. Diddy (Kuva: )
  • Lamaa pukkaa ovista ja ikkunoista. Tutkija Veijo Hietala ennustaa, että tuleva taantuma säätää kaikkien suomalaisten tv-tarpeita perussuomalaiseen suuntaan.

Maailma kärsii ilmastonmuutoksesta, mutta populaarikulttuuri mainostaa bling bling -elämäntapaa: ihminen ei ole ihminen ilman uusia katumaastureita ja Louis Vuittoneita.

Pitäisikö amerikkalaisen unelman ylistäminen populaarikulttuurissa kieltää?

Tänä iltana Popkultin studiossa aiheesta keskustelevat vakiovieraat Jessi Frey sekä Karri ”Paleface” Miettinen.

- Pohjimmiltaan kyse on siitä, että haluaako monokansa näyttää julkkiksilta. Nämähän ovat lopulta itsetuntoasioita, kommentoi aihetta Paleface.

Jessi Frey puolustaa ihmisten oikeutta viihteeseen ja timanttisiin strippaustankoihin, Paleface vertaa roskaviihdettä prostituutioon - kumpi voittaa?

Kun lehtiyhtiö Aller tarjoaa naiselle silikonihinkit ja tekee siitä jutun lehteen, Palefacen mielestä kyse on prostituutiosta. Jessi Frey taas väittää, että kyseessä on ainoastaan köyhän julkkiksen oikeutetusta tavasta ansaita rahansa. Kuinka monen euron arvoinen on julkkiksen uhraus?

Tutkija Veijo Hietala ennustaa, että tuleva lama säätää kaikkien suomalaisten tv-tarpeita konservatiiviseen suuntaan. Perussuomalaisuus valtaa television perhesarjat, mies kommentoi.

Tsekkaa myös Elävä arkisto: Rikkaus