Popkultissa Mariko Pajalahden ja Wallu Valpion RAJU TILITYS! Samuli Putro on Wallun mielestä Suomen turhin julkkis, mutta ketä lööppiludetta Mariko ei voi sietää?
Poliisiroolien kruunaamaton kuningas, raspikurkku Antti Reini toivoisi ruutuun enemmän itkeviä poliiseja. Studiossa myös elokuvatuottaja Jarkko Hentula. Popkult YLE Teemalla 4.3.2009 klo 22.45. Ohjelman juontaa Silvia Modig.
Epäonnistunut seksi on nyt muotia! Studiossa Trendi-lehden päätoimittaja Elina Pirinen ja elokuvaohjaaja Dome Karukoski. Popkult YLE Teemalla 25.2.2009 klo 22.30. Ohjelman juontaa Silvia Modig.
Ovatko tribuutit vain helppoa rahaa levy-yhtiöille? Studiossa elokuvatuottaja Jarkko Hentula ja käsikirjoittaja Kaisa Pylkkänen. Popkult YLE Teemalla 18.2.2009 klo 22.25. Ohjelman juontaa Silvia Modig.
Pystyykö Suomen tv-satiiri ikinä kaatamaan hallitusta? Studiossa asiasta keskustelemassa Anna Perho ja Ruben Stiller. Popkult YLE Teemalla 11.2.2009 klo 22.25. Ohjelman juontaa Silvia Modig.
Asiantuntijat arvelevat, että USA:n ylivalta viihdeimperiumina on vaakalaudalla. Timo T.A. Mikkonen arvelee, että Yhdysvallat on kuin imuri, joka imee sisäänsä talenttia
Näyttelijä Anni-Kristiina Juuso esittelee mielestään kauheimmat ja kauneimmat Venäjä-elokuvat, ja Cleaning Womenin Risto Puurunen tunnelmoi retro-scifillä ja venäläisellä rockilla.
Pakko päästä julkkisten sisäpiiriin! Tuomari Nurmio antaa täyslaidallisen Big Brotherille: "Paskaa porealtaassa".
Lamaa pukkaa ovista ja ikkunoista. Tutkija Veijo Hietala ennustaa, että tuleva taantuma säätää kaikkien suomalaisten tv-tarpeita perussuomalaiseen suuntaan.
Miksi meidät pakotetaan katsomaan televisiosta, mitä pilalle hemmotellut rikkaat kakarat saavat 16-vuotislahjaksi? Kiinnostaako Paris Hilton siksi koska hän on miljönääri vai siksi koska hän örveltää?
Steen1 kertoo, mistä hän haluaa kuuntelijoidensa suuttuvan.
Katja Ståhl ja Jarkko Hentula miettivät, onko nuorisolle tehty populaarikulttuuri pelkkää rahastusta, jolla otetaan eurot pois helpoimmin höynäytettäviltä. Mikä on Generation X:n ja Generation me:n ero?
Sauna-elokuvan päähenkilö Ville Virtanen pohtii, miten kauhunäyttelijä voi saavuttaa eläimellisen pelon tilan.
Onko saamattomuus miehekästä vai ei.
Madonna, Scarlett Johansson, Pamela Anderson, Brigitte Bardot... populaarikulttuurin täydellinen nainen on povipommi, femme fatale ja statisti miessankarin rinnalla. Studiossa Kauko Röyhkä ja Paulina Ahokas
Mihin näitä tarvitaan? Urheiluelokuvien juoni on aina sama amerikkalainen unelma: epäonninen jenkkifutisjoukkue löytää yhteishengen ja voittaa high school -matsin.
Homo-aiheiset teossuosikkinsa ja -inhokkinsa Jari Sillanpäästä Hitchcockiin esittelevät hiusmuotoilija Mikael "Sillä silmällä" Hytönen ja elokuva-arkiston Outi Heiskanen.
Raaka Pee eli Petja Turunen Turmion kätilöistä väittää, ettei edes suuseksi lavalla ole kapinaa vaan showmeininkiä. Piraattipuolueen Kaj Sotala yllyttää kaatamaan levy-yhtiöiden valtaa.
Karu totuus on, että moni populaarimusiikin merkittävistä teoksista olisi jäänyt tekemättä ilman huumeita. Silti suomalaisessa televisiossa huumeet ovat arka aihe, eikä elokuvakaan oikein osaa siihen tarttua.
Flirttaamme paholaisen kanssa edelleen, vaikka hevimiesten pentagrammista tuli parodiaa ajat sitten. Lihallistuuko populaarikulttuurin pahuus ilkeässä äitipuolessa, sarvipääpirussa vai yliluonnollisessa riivaajassa?
Rikos-aiheiset lempiteokset esittelevät näyttelijä Antti Reini ja muusikko Ms.Stress Karoshi Loversista. Kylmäverisesti sinun -sarjan käsikirjoittaja Pasi Lampela kertoo, miten älykäs murha kirjoitetaan.
Mannerheimin rooliin hioutuva Mikko Nousiainen sekä tutkijat Annamari Vänskä ja Janne Mäkelä pohtivat, miksi nykyään samastumme mieluummin tavis-sankariin kuin supersankareihin tai Rambo-pullistelijoihin.
Näyttelijä Krista Kosonen lukee vapaus-aiheista lempikirjaansa Pikku Prinssiä, Milla Palovaaran sydämen saa sykkimään Easy Rider ja Priscilla - Aavikon Kuningatar.
Kirjailija Taavi Soininvaara kertoo, minkälaisista salaliitoista hän ammensi Jumalten sota -kirjaansa. Tutkija Johan Bäckman suomii tiukasti salaliittoteorioista viihdettä tekevää populaarikulttuuria.
Ylppöä ottaa päähän että rakastumiseen väistämättä liittyvän paniikin tunteen kuvaaminen puuttuu popkulttuurista lähes kokonaan.
Paulina Ahokas vaatii Suomen lähiökeskeistä hip-hopsanoittajia tuomaan kansainvälisen rauhanviestin sanoituksiinsa. Väittely syntyy siitäkin, onko populaarikulttuurin tehtävä turruttaa vai herättää.
Populaarikulttuurin perhe-inhokkinsa ja -suosikkinsa esittelevät Mariska, Kaarle Viikate ja kirjailija Miina Supinen. Jukka Rousu alias Jukka-Poika vaatii lisää perheaiheita musiikkiin.
Tähtitieteilijä Valtaoja, muusikko A.W. Yrjänä ja peliasiantuntija Jessi Frey puivat miehisiä teknofetissejä ja yrittävät arvioida, onko inhimillisyys mahdollista tallentaa kovalevylle jo vuoteen 2030 mennessä
Mikko von Hertzen esittelee populaarikulttuurin eniten koskettaneet jumala-teokset ja tuumii: jos jumala olisi ihminen, hän olisi yhtä lapsenmielinen kuin Morgan Freeman elokuvassa Bruce -Taivaanlahja.
Populaarikulttuurin kuolema-suosikkinsa Draculasta Dead Mooniin esittelevät esim. sarjakuvapiirtäjä Jyrki Nissinen, muusikko Kaarle Viikate ja kirjailija Miina Supinen.
Kirja ilman seksikohtausta ja libidoa on ankea kuin sateinen maanantai, tuumii kirjailija Riku Korhonen. Korhonen löytää taituruutta angstisista masturbaatiokuvauksista, Annamari Vänskä taas ihastui Angelika-sarjaan.
Tv-psykologit Dr. Philistä Sinkkuelämää-sarjan psykolanalyytikoihin tuovat mielenterveysongelmat jokaiseen olohuoneeseen, tekeekö se meistä suvaitsevaisempia mielenterveysongelmien suhteen?
Kitkerien Neitsyiden keikkabussissa ei väärinkäytetä päihteitä, mutta silti Kaurismäen Arvottomat saa Vappu Rossissa positiivisen levottomuuden tunteen aikaan.
Väkivallan kuluttaminen on keino päästää höyryjä, mutta miksi kaikkein realistisinta väkivaltaa eli parisuhdeväkivaltaa ei populaarikulttuurissa juuri näy?