Vuoden 2008 parhaimmat radiokeikat à la Juhani Kansi

Julkaistu To, 18/12/2008 - 12:54
  • Juhani Kansi (Kuva: YLEn kuvapalvelu)
  • Egotrippi osaa tulla konstailematta lähelle yleisöään. Se on tärkeä taito. Tällaisena iltana on palkitsevaa laittaa keikkaa purkkiin.

Tuottaja Juhani Kansi vastaa Yleisradiossa kevyen musiikin taltioinneista. Juhani valitsi mielestään kolme parasta popkeikkaa, jotka ovat radioitu tai televisioitu.

Tässä siis vuoden 2008 radiokeikat à la Juhani Kansi

1. Paula Koivuniemi Provinssirockissa Seinäjoella

- Jännitys oli molemminpuolista, sekä yleisöllä että Paulalla kun Madame Koivuniemi toi rokkaavan bändinsä Provinssin X-Stagelle Isoon telttaan. Silloin kun ei olla aina omalla maalla voi tapahtua jotain uskaliaan ainutlaatuista. Rokkiäijät lauloivat kaulakkain "Aikuista naista", teltta oli täynnä ja porukoilla hyvä mieli kun kuuntelimme Paulaa. Kunnioitus oli molemminpuolista. Yle Teema taltioi telkkariin ja Radio Suomi radioon - festarin unohtumattomia hetkiä.

2. PMMP Sirkus Finlandiassa Helsingissä

- Vaikka PMMP Paulan "räppikone" unohtui backstagelle bussiin oli PMMP:n Ilta Sirkuksessa riehakas ja maistuva keikka. Jo muutenkin tiukkaa bändiä oli vahvistettu kosketinsoittajalla sekä toisella kitaristilla, niinpä keikka potki ja värisi entistä intensiivisemmin. PMMP on paljon enemmän kuin Paula ja Mira ja biisintekijä-tuottaja Jori Sjöroos. PMMP soittaa. Se on keikalla ihan oikea bändi. YleX Tv tuuttasi suorana nettiin ja radiosta perästä kuullaan.

3. Egotrippi Sirkus Finlandiassa Helsingissä

- Egotripin Ilta Sirkuksessa venyi pitkäksi, kun bändillä on tapana yleisöään hemmotellen soittaa kunnon keikkoja. Sirkusmiljöö ja hevosenlannan buké innoittivat musikantit keskittyneen antavaan suoritukseen. Egotrippi osaa tulla konstailematta lähelle yleisöään. Se on tärkeä taito. Tällaisena iltana on palkitsevaa laittaa keikkaa purkkiin. Tv-versio on nähtävissä vielä Yle Teemalta.