Super Mario on voimissaan

Julkaistu To, 12/03/2009 - 12:55
  • Super Mario on voimissaan (Kuva: kuva: pelivalmistaja)
  • Super Mario nappasi The British Academy of Film and Television Arts -järjestön pystin parhaasta pelistä.

Skabassa näppejään jäi nuolemaan Call of Duty 4, Fallout 3, Fable II, Grand Theft Auto IV ja Rock Band. Ennakkosuosikkina palkintogaalaan lähtenyt COD4 sai kuitenkin hyvitystä tappiostaan voittamalla Baftan nettisivujen kautta tehdyn People's Choice -äänestyksen.

Grand Theft Auto IV jäi ilman pystiä

Peräti seitsemässä kategoriassa ehdolla ollut Grand Theft Auto IV jätettiin Bafta-gaalassa lopulta ilman palkinnon palkintoa. Muualla mainetta ja suosiota niittänyt konsolipeli on myynyt kymmenessä kuukaudessa peräti 13 miljoonaa kopiota. Ehkäpä pelivalmistaja itkee koko matkan pankkiin.

Oudot kriteerit

Palkintotilaisuuden kriteerejä on palkitsemisen jälkeen ihmetelty. Pelinehdokkaat olivat Baftan palkintogaalassa hieman omituiset, koska ehdokkaaksi kelpuutettiin pelit, jotka ovat julkaistu edellisen 18 kuukauden aikana. Syynä on palkintogaalan siirtyminen lokakuusta maaliskuuhun. Siirtämällä tilaisuutta Bafta sai kisaan mukaan myös loppuvuonna julkaistavat korkean profiilin pelit.

Mario napsinut palkintoja muualtakin

Vaikka yleensä pystit kerää kotiin joku katu-uskottavan pelisarjan tuorein painos, niin ei Super Mario Galaxyn valinta parhaaksi peliksi aivan ennennäkemätöntä ollut. Samaan lopputulokseen on aiemmin tullut muun muassa. pelisaitti IGN:n laittaessaan vuoden 2006 pelejä järjestykseen.

Sympaattinen Mario

Hauskaa että Galaxyn tapainen sympaattinen peli rökitti väkivaltaräiskintätestosteronipelit. Pikkuista putkimiestä vastaan voi tuskin kenelläkään olla mitään.

Tai no, soraääniä Marion mahtavuudesta on esittänyt joukko tiedeopiskelijoita, jotka ovat kritisoineet tutkimuksessaan Super Marion epäinhimillistä fysiikkaa.

Fysiikan opettaja Glenn Elert analysoi Super Mario -pelien fyysikan lakeja ja huomasi että Mario mm. pystyi pomppaamaan viisi kertaa oman korkeutensa. Hälyyttävintä Elertin mielestä oli Super Marion suorittamat pudotukset. Elert ja tiimi mittasivat pudotusten kestoja ja sovelsivat niihin kaavaa s = s0 + v0t + ½ at2. Tuloksien mukaan vastaavat tiputukset tappaisivat tavallisen ihmisen.

Mutta hei, Super Mario ei ole mikään tavallinen putkimies!