Emma-palkinnot tältä vuodelta jaettu

Julkaistu La, 14/03/2009 - 12:55
  • chisuemma.jpg (Kuva: )
  • Emmat on jaettu.

Emma-gaala on kotimaisen musiikkialan suurin palkintotilaisuus. Emma-pystit jaetaan Kulttuuritalolla Helsingissä. Yle lähettää tilaisuuden livenä TV2 klo 19.40 alkaen. YleX:ssä juhlat alkavat jo klo14 Emma-etkoilla. Seitsemän jälkeen lähetys siirtyy Helsingin Kulttuuritalolle, jossa YleX Aamun väki on passissa backstagella kymmeneen saakka.

Emma-palkintojen keskeisimpiä myöntökriteerejä ovat musiikillinen kiinnostavuus, kaupallinen ja musiikillinen menestys ja yleinen suosio. Palkinnot jaetaan nyt 23 kerran.

Emma-gaalan juontajina toimivat Ile Uusivuori ja Sonja Kailassaari.

Ehdokkaat ovat...

Vuoden naissolistin Emmasta kilpailevat Anna Abreu, Jippu, Maija Vilkkumaa ja Vuokko Hovatta.

Vuoden miessolistiehdokkaat ovat Ismo Alanko, Juha Tapio, Olavi Uusivirta ja Vesa-Matti Loiri.

Vuoden yhtyeen Emman saa joko Apulanta, Children of Bodom, Egotrippi, Popeda, Sturm und Drang tai Von Hertzen Brothers.

Täydellinen lista kategorioista ja ehdokkaista löytyy Emma-gaalan sivuilta.

Yleisö-Emma

Yksi jännittävimmistä äänestyksistä on yleisön äänestämä vuoden kotimainen artisti. Kategoriassa skabaavat Anna Abreu, Apulanta, Cheek, Children of Bodom, Juha Tapio, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Negative, Popeda, Samuli Edelmann, Sturm und Drang, The Rasmus ja Vesa-Matti Loiri.

Lauri Tähkä & Elonkerjuulla on tänä vuonna mahdollisuus hattutemppuun vuoden kotimainen artisti -kategoriassa. Bändi on voittanut sen jo kaksi kertaa peräkkäin.

Illan aikana esiintyvät muun muassa Anna Abreu, Cheek, Chisu, Disco Ensemble, Egotrippi, Haloo Helsinki!, The Rasmus ja Herra Ylppö & Ihmiset.

Emma-gaala Ylellä

YLE välittää gaalan TV:ssä, radiossa, netissä sekä mobiilissa. YleX aloittaa Etkot-lähetyksellä kello 14 ja TV2 televisioi koko setin klo 19.40 alkaen. Gaalan jälkeen YleX:stä voi vielä seurata tunnelmia jatkoilta.

Emma-gaalan etkot klo 14-19 YleX radio
Emma-gaala klo 19.40 - 21.50 TV2, YleX TV, yle.fi/pop
Emma-gaalan bäkkärilähetys klo 19 - 22 YleX radio
Emma-gaalan jatkot klo 21.50 - 22.30 YleX TV, yle.fi/pop

Emma-gaala ja lähetys jatkoilta uusitaan TV2:ssa sunnuntaina 15.3. klo 13.30 alkaen. Radio- ja tv-lähetykset voi katsoa suorana tai jälkikäteen myös YLE Areenasta.