Musiikki, netti ja julkinen palvelu?

Julkaistu Ma, 20/04/2009 - 11:55
  • Radio (Kuva: Kuva: Gyst @ Flickr)
  • Yle kartoittaa verkon, sosiaalisen median ja musiikin suhdetta seminaarissa pe 8.5. klo 10 -17. Tapahtuma lähetetään suorana Yle Areenassa. Sinäkin voit osallistua!

Tapahtumassa keskustelemassa ovat muun muassa Last.fm:n musiikkipäällikö Jonas Woost, Riku Vassinen digitoimisto Diegosta, mainostoimisto Laundryn Alex Nieminen, MxLabin Dominik Born, Timo Kuoppamäki EMI Finlandista, Apocalyptican Mikko Sirén, Vappu Verronen Teostosta sekä Ville Vilén, Satu Keto-Kantele ja Tomi Saarinen Yleisradiosta.

Tapahtuma välitetään suorana lähetyksenä YLE Areenassa. Tilaisuudesta lähetetään myös Twitter-feediä, jonka kautta otetaan vastaan kommentteja ja kysymyksiä keskusteluun. Twitterissä asiaa voi seurata Arttu Silvastin feedin kautta. Aiheita voi kommentoida koodaamalla Twitter-viestinsä alkuun #yle_music.

Nettimusiikki ja Yle

Musiikin kuluttaminen ja radion toimintamuodot ovat muuttuneet kymmenessä vuodessa dramaattisesti. Uusien musiikkipalvelujen kehittyminen ei kuitenkaan ole syrjäyttänyt radiota. Nykyään toimitettuja ohjelmia voi kuunnella myös netissä ja ladata mediasoittimeen. Tekijänoikeudet kuitenkin estävät Yleisradiota tarjoamasta musiikkiohjelmiaan ladattavassa muodossa.

Nyt Yle haluaa kartoittaa kuinka voisi parhaimmalla tavalla olla mukana nopeasti uudistuvassa musiikkikentässä.

Mihin YLEn pitäisi keskittyä?

Seminaarissa haetaan vastauksia niin alan ammattilaisilta kuin musiikin kuluttajilta.

Onko perinteinen musiikkijournalismi edelleen hyvä tapa vai pitäisikö Yleisradion satsata enemmän esimerkiksi konserttien tallentamiseen ja lähettämiseen? Onko arkistojen ylläpito julkisen palvelun tehtävä? Pitäisikö Yleisradion keskittyä enemmän pienryhmien tarpeisiin? Minkälainen rooli Ylellä on tulevaisuudessa?

Seminaarin lukujärjestys

Päivän aloittaa Jonas Woost kertomalla siitä, miten teknologinen kehitys on vaikuttanut musiikin kuunteluun ja pohtii tulevaisuutta last.fm-lasit päässä.

Suomen MySpacea aiemmin pyörittänyt Riku Vassinen puhuu musablogeista ja niiden vaikutuksesta. Uusmediapioneeri Alex Nieminen sen sijaan kyseenalaistaa musablogien ja sosiaalisen median vaikutuksen musiikkibisneksessä.

Mx3.ch:n Dominik Born esittelee palvelua, johon sveitsiläisbändit tuottavat itse sisältönsä ja voivat sitä kautta voivat päästä myös radiosoittoon.

Iltapäivän paneelissa puhutaan musapalveluista, sosiaaliseen mediasta ja Yleisradion mahdollisuuksista.

Kaikki mukaan!

Tapahtuma välitetään suorana lähetyksenä YLE Areenassa. Voit kommentoida aiheita reaaliajassa Twitterissä kirjoittamalla viestin alkuun #yle_music. Twitter-feed on näkyvillä seminaarin osallistujille. Kysymyksiä voi lähettää tapahtuman aikana Twitterin kautta.

Seminaarin kielenä on englanti.

Embracing the music
- music, Internet and public service
Perjantaina 8.5. klo 10-17. YLEn Studio 2, Pasila. Yle Areena sekä Twitter.