Coldplay jakaa ilmaiseksi

Julkaistu Ma, 04/05/2009 - 11:55
  • Coldplay jakaa ilmaiseksi (Kuva: Kuva: yodel anecdotal @ Flickr)
  • Ilmaisen livelevyn saa kaikki tänä vuonna bändin keikalla käyvät. Muut voivat ladata levyn bändin nettisivuilta.

Käytännössä levyjä saavat amerikkalaiset Coldplay-fanit, kesän festarikeikoilla yhtye ei levyjä aio lahjoittaa. Moni on jo paheksunut tempausta julkisuuskikaksi, jolla halutaan mainostaa kiertuetta ja pitää yhtye otsikoissa.

- Rakastamme keikkailua. Tämä albumi on kiitoksemme faneille – he antavat meille syyn tehdä musiikkia, maalailee Coldplay tiedotteessaan.

LeftRightLeftRightLeft nimeä kantava albumi on nauhoitettu Viva la Vida – kiertueen aikana siinä on yhdeksän kappaletta.

Business as usual

Aivan ensimmäinen kerta tämä ei ole, kun valtavirtayhtye päättää jakaa levyään ilmaiseksi. Radiohead julkaisi In Rainbows –levyn nettisivuillaan. Prince puolestaan jakoi Planet Earth –albumiaan englantilaisen viikkolehden välissä vuonna 2007.

Molemmat tempaukset nousivat näkyvästi uutisotsikoihin, mikä osaltaltaan on kannustanut muitakin valjastamaan entisaikojen populaarikulttuurin kuningastuotteen markkinointipuuhiin.

Coldplayn ”kampanja” on hyvä indikaattori alalle: levymyynti laskee ja kiertuebisnes kasvaa.

Bootleg?

Ennen vanhaan fanit nauhoittivat keikkoja omilla nauhureillaan ja jakoivat kopioita kavereilleen. Jotkut yhtyeet jopa antoivat äänittää keikan suoraan mikseripöydästä. Little Feat ja moni muu ovat jopa laittaneet myyntiin lähes jokaisen keikkansa, jotta fanit saavat halutessaan ostaa juuri saman konsertin, jolla itse olivat.

Mutta onko kukaan kokeillut antaa levyn ostaneille alennusta keikkalipuista?