Popkult 25.3. - Identiteetti

Julkaistu Su, 22/03/2009 - 12:55
  • studio1203identiteetti-30WILMA.jpg (Kuva: )
  • Identiteettinsä kimpussa keskustelevat irokeesipäinen tatuoija-äiti ja musta, homoseksuaali tanssija-mies - Jani Toivolan ja Wilma Schlizewskin (ent. Hantta Krause ja Hannele Laine) väittelyssä ei pääministerikään jää solvauksilta rauhaan.

Yhdessä yössä harmaasta hiirulaisesta kovis-fiftariksi - elokuva American Graffiti muutti teini-ikäisen Wilman elämän niin että hän muutti koko tyylinsä. Jani Toivolalle ei suomalainen populaarikulttuuri liikaa samastumiskohteita tarjonnut, vaan ne piti hakea New Yorkista. Parivaljakon isoin väittely syntyy television Sillä silmällä -sarjasta: onko sarja surkeaa hapatusta vai pitäisikö homojen olla siitä peräti kiitollinen?

Haastattelussa myös Umayya Abu-Hanna sekä Samuli Putro, joka paljastaa muusikon identeettiinsä eniten vaikuttaneet teokset.
Reggae-muusikko Puppa J pohtii lähiörakkautta - sitä, vaikuttaako ammatti vai kotilähiö identiteettiin eniten. Ja mitä mieltä pitäisi olla toimittaja Anna Laineen kommentista, joka hehkuttaa suomalaisten rohkeutta pukeutumisessa?

Yle Teemalla keskiviikkona 25.3. klo 22.20

Katso Umayya Abu-Hannan ja Samuli Putron haastattelut sekä Elävän arkiston kasaamaa lisämateriaalia!

Kuvagalleria

  • Studio. Kuva: Jaakko Siiskonen
  • Wilma Schlizewski. Kuva: Jaakko Siiskonen
  • Jani Toivola. Kuva: Jaakko Siiskonen
  • Jani Toivola & Silvia Modig. Kuva: Jaakko Siiskonen

Tulevia jaksoja

Julkaistu Ti, 03/02/2009 - 11:00

[UUSINTA] 6.5. Politiikka
[UUSINTA] 13.5. Julkkikset
[UUSINTA] 20.5. Auto
[UUSINTA] 27.5. Suomi

YLE Areena

Julkaistu Ma, 02/02/2009 - 14:21