Kesä & keikat!!

Julkaistu Ke, 08/07/2009 - 11:55
  • Tiia Santavirta ja Hanna Pakarinen kaverikuvassa (Kuva: )
  • Aurinkoa ja paljon keikkoja!

Kesäaika on parasta aikaa käydä keikoilla, pääsee mitä erikoisimpiin paikkoihin pitkin Suomea. Ihastuttavia kesätapahtumia jokaisessa niemen notkossa. Ihan parasta, kun on ajanut jostain Kuopiosta tunnin pieniä hiekkateitä pitkin, ei näy kauppoja, ei huoltoasemia, ei yhtään mitään muuta kuin metsää ja yhtäkkiä eteen tupsahtaa kyltti KorpiGalliaiset. Tämä viime viikonloppuna, kun oltiin Varpaisjärven Korpilahdella Hanna Pakarisen konsertissa. Ihastuttava maalaistapahtuma, jossa paikalliset perheet viettivät lauantaipäivää musiikin, traktoreiden, lettujen ja muikkujen kera. Aikamoinen kokemus oli vessakäyntikin, ulkovessa.. ei se ole niin outoa, mutta kun olet tapahtumassa ja ulkovessassa on neljä reikää vierekkäin eikä ovea saa kiinni niin siinä sitä sitten ollaan outojen kanssa rivissä. Tulipahan koettua :) 

Tavallisten bändikeikkojen lisäksi ollaan tänä kesänä saatu nauttia duo-keikkoja eli Hanna yhdessä kitaristinsa tai kosketinsoittajansa kanssa lavalla. Mukavaa vaihtelua ja jokainen duo-keikkakin on erilainen, kun on ollut välillä lainakitaristi mukana niin setti muuttuu joka kerta saati, kun mukana onkin kitaristin tilalla kosketinsoittaja. Tänä kesänä ollaan saatu kuulla hieman vanhempaakin tuotantoa keikoilla. Tietysti, kun uusi levy Love In A Million Shades julkaistiin tammikuussa niin kevään kiertueella kuultiin pääasiassa tuon levyn kappaleita höystettyinä suurimmilla hiteillä. 

Kesä duo-keikkoineen toi tuohon piristävän lisän, nyt keikoilla kuultu muutamia pitkään aikaan soittamattomia kappaleita mm. ensimmäiseltä levyltä. Ja olisihan siellä vielä paljon kappaleita, jotka on matkan varrella jäänyt pois keikkasetistä, mikä on suuri harmi varsinkin kun osa niistä on niitä omia suosikkeja. Kivoja ylläreitä on tullut nyt vähän jokaisella keikalla mikä ilahduttaa varsinkin kaikkia niitä, jotka ovat paljon keikkoja käyneet katsomassa ja joille tuo ns. ”perussetti” on tuttuakin tutumpi. 

Join the Club... feat. Hanna Pakarinen

Tänä kesänä saa jatkoa myös mahtavat Join the Club illat. Illan sisältö lyhyesti on, että illan vetäjät Ira Kaspi ja Peter Engberg kutsuvat vieraakseen artistin, jonka kappaleita sovittavat jazz-muotoon ja vieraileva artisti taasen esittää jazz-kappaleita. Hanna oli tuolla klubilla hotelli Tornin American Barissa maaliskuussa ja kesäkuussa klubi teki visiitin Lohjan Opus K ravintolaan, jonne tietysti suunnattiin. Illan aloittaa Iran ja Peterin noin tunnin pituinen jazzia sisältävä keikka ja pienen tauon jälkeen lavalle nousee Peterin lisäksi Hanna. Setissä kuultiin mm. seuraavia kappaleita Sami Pitkämön Karttapallo sekä ”Onnellinen Blues” lisäksi Leonard Cohenia ja Frank Sinatraa.

Tällainen erikoisilta on aivan mahtava tapa kuulla tuttua artistia täysin uudella tavalla. Uudet kappaleet, eri musiikkityyli, suomenkielisyys osassa kappaleita.. Minkäänlaisia rutiineja ei ole ja voisi kuvitella, että artistillekin tällaiset keikat antavat paljon. Ja mikä hauskinta, kun kuulee Iran ja Peterin versiot Hannan kappaleista. Listalla oli juuri sellaisia kappaleita, mitä tuolla aikaisemmin valittelin ettei enää kuulu vakituisesti settiin kuten Wasted toki siellä kuultiinhan myös Hannan euroviisukappale Leave Me Alone. Illan aikana kuultiin myös kaksi Hannan ja Iran duettoa; Blues In the Night ja Let's Call The Whole Thing Off, ihanan rennon ja vapautuneen oloista!

Heinäkuu

Aurinkoa ja paljon keikkoja! Nyt palaa sitten bändikeikat pienen tauon jälkeen jälleen kalenteriin ja saadaankin taas kuulla ripaus rokimpaa meininkiä lavalla tai ainakin ääntä on enemmän :) Mukava nähdä taas koko bändi lavalla ja ehkä nyt saadaan kuulla myös vähän vanhempia kappaleita bändinkin kera.. saako tässä toivoa? Ehkä ei mene viesti perille, mutta on vaan niin paljon kappaleita, joiden ei soisi häviävän pois kokonaan. Oikeasti ei ole yhtään kappaletta, jonka toivoisin jäävän iäisiksi ajoiksi pois setistä. Jokainen kappale tuo mieleen muistoja varsinkin vanhemmille faneille, jotka ovat kiertäneet nämä reilut viisi vuotta keikoilla niin olisi mukavaa ja kun sieltä kaapin perukoilta nostetaan joku kappale yllärinä settiin niin se nostaa fiiliksen aivan huippuun, tällaisia ylläreitä toivon nyt heinäkuun keikoille!

Ja onhan tuolla välissä vielä yksi Join the Club esiintyminen, tällä kertaa palataan Helsinkiin ja hotelli Tornin pihalle, jossa 15.7. saadaan kuulla kuulemma hieman uusittu setti, sitä odotan innolla, toivottavasti eivät poista kappaleita vaan enemmänkin lisäävät niitä – tämä pomppii karttapallona paikalle <3

  • Tiia Santavirta ja Hanna Pakarinen kaverikuvassa (Kuva: )

    Itähelsinkiläinen ikiteini, jonka elämän täyttävät ihastuttavat Macy, Matias ja Pötti kissaneidit sekä 120% omistautuminen musiikille, keikoille, valokuvaukselle ja erilaisten fanikuvioiden suunnittelulle. Ei kasva koskaan aikuiseksi!