Syksyllä lauletaan, - ja urakalla

Syksyllä lauletaan, - ja urakalla

Suomen Paras Kuoro - Ke 26.8.2009, klo 09.34

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
343
tykkää tästä

Suomen parhaimman kuoron etsiminen alkaa TV 2:lla syyskuun alussa. Esikarsintoihin ilmoittautui lukuisia taidokkaita kuoroja ympäri Suomen. Ensimmäisessä ohjelmassa 5.9.2009  juontaja Timo Koivusalo ja tuomaristo saavat valittavakseen 12  parhainta kuoroa syksyn kilpailuun.

Jokaisessa ohjelmassa toisen jatkoon pääsevän kuoron valitsevat kaksi vakiotuomaria ja vieraileva tuomari. Syksyn aikana tuomarityötä kokeilevat muun muassa kolme entistä euroviisuedustajaamme.

Ääneen pääsevät myös katsojat. Jokaisessa jaksossa tuomarit äänestävät yhden kuoron jatkoon ja toisen jatkoon menevän kuoron äänestävät katsojat. Finaalilähetyksessä 31.10. lopullisen, Suomen parhaimman kuoron valitsevat katsojat.

Timo Koivusalo kertoo, että ensimmäisen ohjelman jälkeen kaikki lähetykset ovat suoria, joka tuo oman haasteensa ohjelmassa kilpaileville kuoroille. Esitettävä musiikki on iskelmä- ja pop-painotteista ja ohjelmassa on mukana myös show-elementtejä: heittäytymistä ja koreografioita.

Koivusalo hehkuttaa kilpailuun osallistuvien kuorojen taitavuutta ja korkeaa tasoa.  Koivusalon mukaan harrastajakuorojen taso on Suomessa huikea. ”Kuorolaulajat ovat niin innokasta ja hyväntuulista porukkaa, että fiilis tarttuu väistämättä”, uskoo Suomen paras kuoro –ohjelman juontaja Timo Koivusalo.

Iris Mattila haastattelee.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (7)

Todellakin täälläkin kompataan aikaisempia kommentteja. Helsinki pääsi parrasvaloihin kyllä, mutta pohjoisemmasta tulevat kuorot jäivät huomiotta. Tasapuolisuutta kehiin, etenkin kun on yleisöäänestyskin!!

Kehä kolmosen ulkopuolelta minäkin. Ti 8.9.2009, klo 14.11

Olisikohan paikallaan edes uusi puffi, jossa esiintyisivät ne jatkossa olevat kuorot, jotka eivät ohjelma-aikaa ole vielä saaneet ollenkaan tai todella vähän? Olisi kiva saada näkyvyyttä kaikille kuoroille ennen äänestyksen alkamista.

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 20.44

Törkeetä kehä III:n sisäpuolen suosimista!

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 03.25

Suomen paras kuoro = Helsingin paras kuoro.

Anonyymi Su 6.9.2009, klo 03.23

Tosi pettynyt...jäin kaipaamaan KOKO Suomea :-(
Ja mainintaa kaikista kuoroista jotka pääsi jatkoon.

Pettynyt La 5.9.2009, klo 20.36

Muutetaan ohjelman nimi muotoon Helsingin paras kuoro 2009. Olis voinu kyllä mainita kaikki kuorot jotka on jatkossa. Nyt näytettiin kun Sibiksen kuorot istuu ja makaa, edestä ja takaa. Kummallista, että kahden muun kaupungin koelaulut sivuutettiin muutamassa sekunnissa. Esittelyohjelma oli muutenkin tosi pitkäveteinen. Helsinki on siis yhtä kuin Suomi...

Kehä III ulkopuolelta minäkin La 5.9.2009, klo 20.23

Törkeetä, että Pohjois-Suomi ja kehä III:n ulkopuolinen alue sivuutettiin maininnalla. Ketä muita pääsi jatkoon kuin 3 kuoroa Helsingin koelauluista kovasti mainostettua kuoroa!!!???

Pohjoisen ihminen La 5.9.2009, klo 20.14

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä