Pate Mustajärvi taipuu balladeihin ja rockiin

Pate Mustajärvi taipuu balladeihin ja rockiin

Estradilla - Ti 6.9.2011, klo 10.01

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1315071474203

194
tykkää tästä

Pate Mustajärvi, Ikurin turpiini, on Estradilla. Konserttisarjaan taltioitu keikka kuului Paten kiertueelle nimeltään ’Pate Mustajärvi N.Y.T’, joka pitää sisällään Paten soolotuotantoa herkimmistä balladeista räväkimpään rockiin.

Lähes jokaiselle suomalaiselle tuttu Pate on kuluneen kesän aikana työstänyt yhtyeensä Popedan kanssa uutta albumia, jonka on tarkoitus ilmestyä vielä tämän vuoden puolella. Lokakuussa Popeda lähtee loppuvuoden kestävälle kiertueelle, joten tekemistä ei ainakaan puutu.

Vuosien varrella Popedan lisäksi Patelta on ilmestynyt useita soololevyjä. Viimeisimmät sisältävät omilla tahoillaan legendaaristen muusikoiden, Juice Leskisen ja Johnny Cashin tunnetuiksi tekemiä kappaleita. Vuonna 2009 ilmestyi Juice-covereista koostuva ’Ollaan ihmisiksi’, jolle valikoitui Patelle tärkeitä kappaleita, esimerkiksi singlenäkin julkaistu ’Kaksoiselämää’. Lisäksi levyltä löytyy myös Juicen Patelle kirjoittamat kappaleet ’Terva ja höyhenet’ sekä ’Ennen vanhaan Ikurissa’.

’Musta’-albumi vuodelta 2010 pitää sisällään Johnny Cashin suurimpia hittejä suomeksi käännettynä, kuten esimerkiksi ’Tuli polttaa’ (Ring of Fire) sekä ’Kaita tie’ (I Walk The Line). Mukaan on mahtunut myös pienemmälle huomiolle jääneitä kappaleita, kuten ’Balladi Teinikuningattaresta’ (Ballad of a Teenage Gueen). Albumilla kuullaan upeaa musiikkia aina vanhanajan kantrista iskelmän kautta komeaan rockiin. Alkusysäys levyn tekoon tuli suomalaisilta Cash-faneilta, jotka myös ottivat osaa kappaleiden kääntämiseen suomen kielelle.

Lisää artisteista:Pate Mustajärvi

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

No niin tietysti on p:llä. Kirjoitetaan se vielä isolla, että korostuu enemmän patemaisesti eli Turpiini tai paremminkin Turrrpiini. Terv. KT

Anonyymi Ma 12.9.2011, klo 07.51

Se on muuten Ikurin turpiini siis kovalla P:llä!!!

Jutun on taas kirjoittanut joku wannabee toimittaja kehäkolmosen sisäpuolelta. Manselainen toimittaja ei sortuisi noin perustavanlaatuiseen virheeseen.

Öhöm Su 11.9.2011, klo 08.00

Taipuu ja taipuu. Tästä voi olla vain kahta mieltä.

Anonyymi Pe 9.9.2011, klo 05.25

Olipa taas taattua voimallista Pateeeta! Ikurin turbiini ei petä koskaan. Hyvä, että P. nykyään pitää itsestään paremman huolen. Sen huomaa äänen kestävyydessä ja ulkonäköasioissakin. Kannattaa edelleen jatkaa valitsemallaan tiellä! ;) Terv. KT, Manse-rockin suuri kannattaja

Anonyymi Ke 7.9.2011, klo 14.34

Uusimmat

Estradilla

Tunnelmaa ja ajankuvaa säilöön jo 10 vuotta

Estradilla livetaltioinneissa tähtien loistoa

Estradilla-konserttisarja on tallentanut Suomen ykkösartistien ja kokoonpanojen teoksia jo 10 vuotta. Koko ajan on hyvin tärkeänä elementtinä ollut estetiikka: alkuperäinen konserttisalin tunnelma halutaan välittää aina katsojan kotisohvalle asti. Ohjelman tarkoitus on tarjota nautintoja sekä elämyksiä suomalaisen musiikin hengessä.

Estradilla edustaa YLE Tohlopin vahvaa tv-musiikkitaltioinnin perinnettä, mikä ilmenee siinä, että ohjelma on nautinnollista sekä kuvallisesti että äänellisesti. Konsertit ovat lähes suoria livetaltiointeja. Ne on kuvattu yhdellä otolla, minkä ansiosta ”tässä ja nyt” -tunnelma säilyy. Tämä kaikki tehdään niin artistia, orkesteria kuin estradia kunnioittaen. Ohjelman tuotantoprosessissa on haluttu taistella formaatteja vastaan, ja syntyessään valmis tuotos onkin yksilöllisellä tavalla räätälöity teos, joka kestää aikaa.

Estradilla-taltioinnit elävätkin YLE TV2:n ensiesitysten jälkeen tallenteina kuukauden YLE Areenassa, ja useat esitykset ovat saaneet levityksen myös DVD-tallenteina.

Muualla Yle.fi:ssä