Jani Jalkanen on rehellinen musiikilleen ja yleisölleen

Jani Jalkanen on rehellinen musiikilleen ja yleisölleen

Leirinuotiolla - Ke 20.4.2011, klo 13.15

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1303297395338

318
tykkää tästä

Jani Jalkasen sydäntä lähellä ovat roots-pohjainen musiikki ja vanha suomalainen iskelmä. Muusikoksi mies ajautui vahingoissa, samaan tapaan kuin hänen isänsä Kari Tapiokin. ”Mä halusin pikkupojasta asti soittaa isoveljeni kanssa. Me oikeastaan luiskahdettiin tälle alalle. Vähän samalla lailla kävi faijallekin. Se vain imi mukaan”, Jalkanen kertoo.

Nyt Jani Jalkanen ja Hänen Orkesterinsa työstää ensimmäistä levyään. Tekeillä on roots-pohjainen iskelmälevy. ”Iskelmästä löytyy hienoja melodioita ja rootsissa diggaan soundeista ja toteutustavasta. Jos ne sais fuusioitumaan, siitä vois tulla aika mielenkiintoista”, Jalkanen tuumaa.

Omimpana musiikkinaan Jalkanen pitää esimerkiksi vanhaa sinkkuaan Varjo seuraa. Mies pitää yksinkertaisesta ja rennosta musiikista, joka on sekä hienoa että vaikeaa.

Jani Jalkaselle tärkeintä on olla rehellinen sille musiikille, mitä tekee, jotta se on myös yleisölle uskottavaa. Työssään hän arvostaa myös isältään saamiaan neuvoja. Isä neuvoi poikaansa pitämään silmänsä ja korvansa auki ja suunsa kiinni. Lisäksi tulee olla vastaanottavainen ja nöyrä, mutta ei nöyristellä. Ja pitää soittaa sellaista musiikkia, josta jengi diggaa.

Jani Jalkasen tunnelmia kyseli Pasi Hiihtola. Lisää Jalkasen mietteitä ja livesoittoa voi kuunnella Radio Suomen Leirinuotiolla -ohjelmasta pitkäperjantaina 22.4.2011 klo 10.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Leirinuotiolla

YLE Radio Suomen Leirinuotiolle kokoontuu juhlapyhisin erilaisia artisteja näyttämään itsestään uusia puolia. Kyseessä on musiikkisessio, jossa yhdistellään tuoreella ja rennolla tavalla artisteja ja heidän musiikkiaan. Artistit esittävät itselleen uusia lauluja ja tulkitsevat toistensa kappaleita. House-bändinä on Janne Haaviston johtama kokoonpano, jossa soittavat Haaviston lisäksi Pekka Gröhn, Miikka Paatelainen, Esa Kotilainen, Abdissa Assefa alias Mamba.

Muualla Yle.fi:ssä