12 kuoroa jatkaa kilpailua Suomen parhaan kuoron tittelistä

12 kuoroa jatkaa kilpailua Suomen parhaan kuoron tittelistä

Suomen Paras Kuoro - Ma 7.9.2009, klo 08.56

Esikarsinnoista valikoitui 12 kuoroa jatkoon kilpailuun Suomen parhaan kuoron tittelistä.

770
tykkää tästä

Esikarsintojen perusteella Suomen paras kuoro 2009 -ohjelmaan valitut 12 kuoroa ovat:

- Sibelius-lukion kamarikuoro, Helsinki
- Carmeninae, Turku
- Lahden Gospelkuoro, Lahti
- Higher Ground Vocals, Helsinki
- Philomela, Helsinki
- Kuopion nuorisokuoro, Kuopio
- Könsikkäät, Helsinki
- Äänipäät, Veteli
- Pytinki-kuoro, Siikajoki
- Grex Musicus, Helsinki
- Naiskuoro Viihdepiikkarit, Haukipudas
- Aino, Turku

> Kaikkien kuorojen esittelyt

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (32)

Nimimerkille ihmettelevä. Perjantain 16.10. lähetys oli uusinta lauantailta 10.10. Lauantaina tulee aina suora lähetys. Elikkä ei ollut siis mikään sammakko.

Anonyymi Ma 26.10.2009, klo 11.02

Heissan!
ihmettelin perjantain 16.10 lähetystä , Koivusalolla pääsi sammakko suusta . Koivusalo mainitsi että on Aleksis Kiven päivä , tarkoittaa että ohjelma oli siis nauhoitettu 10.10 . Kysymys kuuluu
mikä on tämä yleisön äänestys jos ohjelma on nauhoitettu jo edellisellä viikolla ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? t.ihmettelevä

Anonyymi Su 18.10.2009, klo 07.20

Yleisö saa tietysti ilmaista oman mielipiteensä, mutta totta on, että ohjelman nimi ei voi olla Suomen Paras Kuoro jos voittajan valitsee katsojat. Voisi olla esim Suomen Viihdyttävin Kuoro Lauantain Prime Time Aikaan... Jos katsojat valitsevat voittajan jää siinä huomioimatta todellakin monta kuorolaulussa tärkeää seikkaa. Mutta näin on päätetty ja näillä mennään. Katsoa (ja äänestää) aion jokatapauksessa :) Tsemppiä kaikille kuoroille!

Anonyymi Pe 25.9.2009, klo 20.31

Rauhoittukaahan kuorolaisten fanit!
(Mitä ilmeisimmin on nyt kuorolaisten läheiset fanit kovasti heittäneet mielipiteitään tänne keskustelupalstalle.)
Tätä ohjelmaa katsoneena on mukava sanoa, että näin kuoromusiikin ystävänä olen löytänyt lempiohjelmani! Itse laulan seka- ja mieskuorossa ja ensin ihmettelin miksi kuoroja voidaan vetää samalle viivalle,vaikka koostumus on täysin eri... Se on se TV...
Hassua sekin, että näinkin iloinen ja positiivinen ohjelma saa näinkin huonot kommenttisivut - kukahan täällä kommentoi...?
Joka tapauksessa olen hyvin suurella mielenkiinnolla seurannut näitä lähetyksiä ja jopa näitä satumaan keskusteluja ja haluaisin nyt toivottaa kaikille jatkoon (TV:seen) päässeille kuoroille mahdottoman paljon onnea ja hyvää mieltä! Ette te kuitenkaan ilman sitä ole tähän asti päässeet, joten lisää vaan kaikkea hyvää!
T:Kuorolainen tv:n ulkopuolelta

Kuorolainen Pe 18.9.2009, klo 19.27

Totta!
Vaikka itse gospel-musiikista pidänkin, huomasin harmikseni kolmesta kuorosta juuri Lahden olleen heikoimman. Paljolti sovituksesta kiinni, kyllä tuosta laulusta olisi saanut irti myös gospel-tyyppisen, jos sitä olisi halunnut - ilmeisesti sitä ei edes yritetty.
Solisti lauloi hurmaavasti, mutta sekään ei nyt auttanut. Muu kuoro näytti olevan sen verran vähemmän treenattua, että se näkyi liikaa... Harmi.
Hyvää jatkoa, Lahden Gospelkuoro! Saatte varmasti yleisöä konsertteihinne!

Anonyymi Ma 14.9.2009, klo 23.21

Mihin katosi Helsinkikeskeisyys puheet nyt, kun jaksosta meni jatkoon kuoro, jota ei näytetty ensimmäisessä jaksossa ollenkaan? Ja kuoro, jota näytettiin todella paljon, putosi pois..
Eiköhän se taito ja viihdyttävyys ratkaise enemmän kuin etukäteen selittely.

Harmi, että oma suosikki tippui mutta tsemppiä muille!

Lahden G-kuoron fani! Ma 14.9.2009, klo 08.35

Ohjelmasta jäi päällimmäisenä mieleen kaksi isoa miinusta: äänentoiston taso ja Timo Koivusalo. Eikö ohjelmaformaatin mukaisesti pääroolissa pitäisi olla 1. musiikki, 2. sen esittäjät eli kuorot ja 3. edellisten arvioijat eli tuomarit? Nyt kaiken keskiössä heiluu puujalkavitsejä laukova Timppa, joka keskeyttää tuomarit ja säätää ja häröilee ja on levoton. Miksei hommaa ole voitu ottaa hoitamaan joku, joka ymmärtää jotain laulamisesta ja kuoroista ja joka näin ollen osaisi kysyä ja kommentoida jotain asiaan kuuluuvaa eikä vain yrittää olla muka hauska. Itseä ainakin kiinnostaisi kuulla tuomareilta muutakin kommenttia kuin "ihan hyvä meininki", mutta eipä niille anneta aikaa ja mahdollisuutta.

Australian paras kuoro ohjelmassa juontaja oli lupsakka kaljupäinen mies, joka hienosti johti hommaa eteenpäin olematta itse sen enempää esillä kuin on tarvis, esitellen seuraavat ohjelmanumerot ja antoi tuomareiden hoitaa osuutensa rauhassa. Juonnoissa oli nokkelia sanaleikkejä, muttei väkisin väännettyä pakkohuumoria.

Äänen toistossa olisi kyllä toivomisen varaa ja luulisi YLEltä löytyvän ammattitaitoa ja kalusteita sen verran, ettei ääni totaalikatoa vaikka kuoron koreografia laittaisikin laulajiin hiukan liikettä ja pään käännöksiä. Haluttiin kuulemma näyttää, ettei kuorolaulaminen ole enää perustönkössä esiintymistä, mutta eihän tuolla muuta näemmä kannata tehdä, kun sitten ääni ei kanna. Ja välillä bändi peittää ja pahasti ja vie huomion kuorojen moniäänisyydestä.

Kyllähän tuota ihan katsoo, mutta olisi siinä ollut potentiaalia niin paljon parempaan.

Enemmän odottanut Su 13.9.2009, klo 21.04

Äänityksen taso ei ollut Ylen normaalia taso, Kakkosen musiikkiohjelmat ovat olleet yleensä todella tasokkaasti äänitettyjä. Nyt kyllä olin pettynyt.

Anonyymi Su 13.9.2009, klo 19.12

Kauheen ryppyotsaisesti täällä jotkut suhtautuvat tähän kisaan... hohhhoijaa, sanon minä.

Tsemppiä kaikille jatkoon päässeille kuoroille ja nauttikaa suorien lähetysten tunnelmasta! Se on varmasti hieno kokemus! :))

kuorolainen Pe 11.9.2009, klo 17.59

Anonyymi tuossa vähän alempana kritisoi, että mukana olisi ammattilaiskuoroja. Ei kai sentään! Eihän sille mitään mahda, että kuorojen jäsenistössä on musiikin ammattilaisia kuten koulujen musaopettajia. Mutta suurin osa on varmasti ihan muita ammattilaisia sairaanhoitajista diplomi-insinööreihin tai kirjanpitäjistä myyntipäälliköihin. Varsinaiset ammattikuorot ovat ihan muualla kuin tässä skabassa (Suomen ainut ammattikuoro on kai vain Kansallisoopperan kuoro nykyisin). Minusta on ihan huippua, että esim. Grex Musicus, joka edellisessä "taidekuorojen" Harald Andersen -kisassa sijoittui kolmanneksi lähtee kokeilemaan itselleen vieraampaa ja uudenlaista haastetta, jossa pitääkin pärjätä bändin ja glittereiden kanssa ja heittää ihan viihteelle. Philomelalta jotain sellaista osasi odottaakin, kun he pyörivät milloin missäkin pienryhmien kansanmusasta sinfoniaorkestereiden taakse suurkuoroksi. En usko että tässä haetaan meriittejä vaan ihan puhtaasti iloista näkyvyyttä ja laajempaa tunnettuutta, jota kertyy kaikille kuoroille, ja se on kuorojen yhteinen voitto, jee!

Iloisia amatöörejä kaikki tyynni Pe 11.9.2009, klo 16.54

Eipä haittaa ammattilaiset meitä amatöörejä =)
Pannaan kampoihin iloisin mielin ja niinkuin vain amatöörit osaa!
Tämä on kivaa!!!

kisoissa mukana Pe 11.9.2009, klo 11.22

Kaikki kuorot saavat tietysti osallistua mutta hiukan minua ihmetyttää, että kaikkien näiden laulua harrastavien joukossa on mukana myös ammattilaisia... Heidän kuoronsa ei (kai) ole ammattilaisporukka mutta silti vähän tuntuu, että olisiko joku toinen formaatti ollut parempi jo valmiiksi leipänsä laululla tienaaville?

Anonyymi Pe 11.9.2009, klo 09.20

Suomen paras kuoro.
Niin. Se on ohjelman nimi. Haetaanko täällä todella teknisesti parasta kuoroa, joka miellyttää
ankaraa ja tarkkaa ammattilaiskorvaa?

Ei.

Kyseessä taitaa olla viihdeohjelma, jonka avulla yritetään näyttää tavallisille suomalaisille millaista on kuorolaulaminen ja sitä miten suurta iloa yhdessä laulaminen tuottaa.
Voi ei!!! Yleisö saa vaikuttaa... ei voi olla totta!!!???
Onko tämä suomalaisen yleisön aliarviointia?
On.

Teknisesti taitaville kuoroille on omat kilpailunsa, jossa pilkkua viilataan ja ihannoidaan vaikeita ja haastavia harmonioita ja kekseliäisyyttä. Sellainen olisi "Suomen paras tekninen taidekuoro".

Suomen paras kuoro.
On viihdeohjelma, jota katsoo (toivottavasti) iso joukko hyväntuulisia suomalaisia, ihan tavallisia kansalaisia lauantai-iltana hyvän aterian ja saunan jälkeen. Tuolloin haluaa katsella mukavaa viihdyttävää ohjelmaa, eikä haastaa tarkkaa nuottikorvaansa taiteellisella avantgardistisella laulannalla... Sille on todellakin omat kilpailunsa.

Suomen paras kuoro tuo pilkkeen silmäkulmaan, viihdyttää, naurattaa, itkettää ja ennen kaikkea innostaa mukaan lauluun. Toivottavasti!
Nyt vain odottelemaan sitä ihanaa kuorofiilistä ja heittäytymistä ja laulun iloa. Siinä kaikki. Niin. Ja maantieteellisesti tasapuolisesti mielellään.

"Suomen parhaat tekniset taidekuorot" älkööt vaivautuko tai loukkaantuko, jos ne kansainvälisten kilpailuiden voitot ja mitalisijat eivät merkitsekään mitään ja kuoro putoaa yleisöäänillä... etenkin, jos ette ole mukana laulun ilosta vaan lisämeriittien toivossa (huom Helsingin parhaat kuorot).

Innolla odottaen ensimmäistä suoraa lähetystä :-D

laulamisen salarakas To 10.9.2009, klo 23.45

Oli tosiaan harmi, että ennakko-ohjelmassa ei nähty kaikista kuoroista vilahdustakaan. Olisi kiva kuulla viimeistään seuraavan jakson juonnossa jaksossa selitys sille, miksi kaikki karsintoihin osallistuneet eivät tallentuneet kameran muistiin. Joutuiko tuotantoyhtiö kenties rahapulan vuoksi jättämään kokopäiväisen kameraporukan pois maakuntien karsinnoista ja päätti investoida vain osallistujamassaltaan suurimpaan eli Helsingin karsintaan?

Vai oliko kyse kenties ihan matematiikasta: Helsingin seudulla toimii suurin rypäs Suomen kuoroja, kun siellä asuu eniten ihmisiäkin. Ja olisiko maantiede syynä myös siihen, että Helsingissä järjestettyyn karsintaan osallistuu eniten lähiseudun porukoita, joille ei tule isoja matkakuluja?

Olipa ohjelmaformaatin sisällöstä mitä mieltä tahansa, minusta kaikki osallistuneet kuorot ansaitsevat onnittelut siitä, että ne ovat osoittaneet rohkeutensa lähteä kokeilemaan jotain mitä ei Suomessa ole ennen tehty. Ja jokainen kuoro sentään saa kuvansa ja esittelynsä näille nettisivuille, jossa kuoron esittelyn yhteydessä on kommenttikentän kautta mahdollisuus myös kuoron konserteista tiedottamiseen tai oman suosikkikuoron fanittamiseen ihan muita reittejä kuin suoriin lähetyksiin liittyvillä tekstiviestillä tai tv:n ääressä.

Tsemppiä kaikille kuoroille koko Suomessa!

Suomen kuorojen puolesta To 10.9.2009, klo 23.44

Miksi yleisö ei saisi olla päättämässä suosikkiansa? Ihan kuin suurten massojen suosio olisi jotenkin vähempiarvoista kuin ammattilaisten kehut. Eikö nimenomaan tällä ohjelmalla yritetä saada niitäkin ihmisiä kiinnostumaan kuorolaulusta, joita se ei ole aikaisemmin koskettanut? (Eri asia sitten on, onnistuiko esittelyjakso tässä tehtävässä ollenkaan.) Pitääkö taidetta ymmärtää voidakseen nauttia siitä? Jos jokin kuoro on viihteellinen ja yleisö nauttii, onko se huonompi kuin viimeisen päälle trimmattu kuoro, jonka taidot eivät ehkä edes valkene suurelle osalle yleisöstä?
Kunnia kaikenlaisille kuoroille ja tsemppiä ihan jokaiselle laulajalle, joka uskaltaa laittaa itsensä likoon tällä tavalla!

Anonyymi To 10.9.2009, klo 19.30

Olen todella pettynyt esitysjaksoon. Etelän kuoroja vain mainostettiin, siinä sen taas näkee Suomi on kehä 3 sisäpuolella! Olen aina pitänyt Ylen ohjelmista mutta tämä oli pohjanoteraus, jos ei ihan fiasko!

Jari Säkkinen To 10.9.2009, klo 08.04

Kappalevalinnalla on varmasti oma merkityksensä suosikin muodostumisessa, mutta kuorot eivät itse saa valita kappaleitaan (vain lyhyen tunnuspätkän). Taito (ja haaste) onkin siinä, miten saada kappaleet joka tapauksessa nautittaviksi ja viihteellisiksi.

Anonyymi To 10.9.2009, klo 07.31

Onko Lahden Gospelkuoro jotenkin ennakkosuosikki, sillä näkyy ensimmäisen karsinnan ainoana kuorona näillä sivustoilla ja vielä useampaan kertaan. Tasavertaisuuden vuoksi voisi laittaa jotain materiaalia myös muista samaan karsintaan osallistuvista kuoroista. "Se on kyllä jännää!"

Anonyymi Ke 9.9.2009, klo 20.36

Iso miinus YLElle. Arvotuksenne laski huomattavasti esittelyjakson perusteella. Erittäin epätasa-arvoinen "esittely" kuoroista!

Aino-koira Ke 9.9.2009, klo 19.52

Minä olin myös pettynyt ohjelmaan. En niinkään Helsinki-keskisyyden takia (tyhmä kun olin, luulin vielä siinä vaiheessa, että tulee toinen jakso, jossa esitellään loput kuorot...), vaan sen takia, kun kuulin että taas kerran katsojat pääsevät äänestämään jatkoon.

Olin seurannut Australian parhaan kuoron valintaa ja ajattelin, että kivaa, kerrankin ohjelma, jossa ammattitaitoinen tuomaristo kommentoi osallistujia ja valitsee voittajan. Mikä pettymys, kun kuulin, että Suomen parhaassa kuorossa myös katsojat saavat äänestää. Jotain lohtua saa siitä, että tuomaristo päättää edes toisen jatkoon pääsijän, mutta siitä huolimatta se ei ole sama asia.

Valitettava tosiasia on se, että kun katsojat äänestävät, niin kappalevalinta ja pelkkä viihteellisyys saavat aivan liikaa painoarvoa. En kiellä, etteikö nekin olisi tärkeitä, mutta PARASTA kuoroa valittaessa on muitakin tärkeitä seikkoja kuten esim. yhtenäinen soundi, artikulaatio, kuinka moniäänisesti lauletaan, kuinka vaikeista sovituksista selvitään jne. "Tavalliset" ihmiset, jotka eivät ymmärrä musiikista/kuorolaulusta sen enempää, eivät osaa ottaa näitä seikkoja huomioon.

Kilpailua ei siis välttämättä voita paras kuoro, vaan viihteellisin kuoro. Mielestäni siinä on suuri ero. (Sama juttu kuin maikkarin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.)
Miksi aina pitää antaa katsojien päättää? Eikö voitaisi luottaa alan ammattilaisiin? Vai onko kyse vaan rahastuksesta...?

Anonyymi Ke 9.9.2009, klo 14.34

Heh- tietokonetekniikka käsittelee suomen aakkosia oman mielensä mukaan. Satumaan tiimi yrittää opettaa tietojärjestelmälle kielioppia lähiaikoina. Pahoittelen aakkostuksen aiheuttamaa hämminkiä;-)

airi_yle Ke 9.9.2009, klo 13.36

Aakkosia ei osata myöskään Könsikkäiden tai Päijät-Hämeen kohdalla. Äänipäät ykkösenä on tökeröin. Tuotantotiimi jatkaa samaa osaamistasoaan tässäkin kohtaa.

Äänestysnumerot luvattiin kertoa 7.9 no ei ole vielä tullut. Ihan hyvä ettei ole tullut, koska jos ensimmäisen jakson perusteella jo pitäisi äänestää, niin eihän siinä kaikkia äänestettäviä nähty saati kuultu ollenkaan. Reiluuden nimissä numerot pitäisikin tulla vasta kun tilanne on edes jotenkin tasapuolinen. Poistaisivat sieltä sen väärän päivämäärän, niin ei näyttäisi siinäkin kohtaa kuin lapsilauma tekisi tätä ohjelmaan.

Anonyymi Ke 9.9.2009, klo 12.54

Joku on taas osaa aakkoset!
Kuorot a
http://satumaa.yle.fi/suomen-paras-kuoro/kuorot
on mielenkiintoinen aakkosjärjestys, jossa ensimmäiseksi tulee Äänipäät ja vasta sitten lista menee normaalin aakkostuksen mukaan vai onko Äänipäät nyt Ylen suosikki?

Anonyymi Ti 8.9.2009, klo 20.02

Tuleeko tänne muita kuoro-esittelyitä, kuin Kuopion nuorisokuoro ja jo kovasti esillä ollut kaavuissaan heiluva Lahden gospel- kuoro?

Anonyymi Ti 8.9.2009, klo 17.17

Kuoro esityksiä odotin todella kovasti , pettymys, ei näyttety kaikkia kuoroja, etelän kuorot sai "jalansijan" tulevia ohjelmia varten ja heistä näkyy pyörivän juttuja,esillä oloa -mainosta. kyllä pohjoisen ihmiset osaavat laulaa vaikka ohjelman tuottaja ei sitä ymmärrä.

iikku Ti 8.9.2009, klo 16.06

Ihan kiva että saitte kerrottua jatkoonpäässeet päivien odottelun jälkeen. Ekasta ohjelmasta ei selvinneet jatkoonpäässeet, eikä niitä kaikkia edes näytetty!
Tämä on katsojien törkeätä aliarviointia lähettää noin surkeaa jaksoa kuin tuo ensimmäinen. Nyt joku itsekunnioitus tekijätiimille - ei enää rimanalituksia ja sekavaa poukkoilua koko lähetysajan. Hävettää että Ylellä näytetään lupamaksurahoilla tällaisten tekijätiimien sontaa - kuorokisaformaatti ansaitsee parempaa.

Anonymous Ti 8.9.2009, klo 11.21

Oli jännää seurata esittelyjaksoa ja tietenki odottelin oman kuoron esittelyvuoroa. No, sitä ei sitte näytetty, kuin vilaukselta.
Toivotaan, ettei ole vähämmän laadukas ja siksi vähemmällä huomiolla.
Hieno suoritus jokaiselta jatkoon päässeeltä. Tsemppiä, päät kylmänä ja vartalo notkeana haasteisiin.
Ohjelmassa mainio ja rempseä Timo Koivusalo juontajana. Oiva valinta ohjelmaan. Tietää, että on jo juonnonkin puolesta hyvää viihdettä. Jaksamista tuomareille, juontajalle, kuin kaikille kuoroillekin.

Korkeatasoisia kuoroja Ti 8.9.2009, klo 09.54

Katseltiin ja mietittiin, että mikäs maikkarin ohjelma se tää on kun toiset kuorot saivat niin "tukevasti" mainosta ja esittelyä mutta useampi jäi aivan pimentoon. Helsingin karsintojen kuoroja haastateltiin ja näytettiin useaan otteeseen edestä ja takaa. Ei sillä etteivätkö olisi olleet hyviä...

Muutenkin esittelyjakso oli äärimmäisen sekava ja epäselväksi jäi olivatko kaikki ohjelmassa enemmän ja vähemmän näkyneet kuorot päässeet jatkoon. Toisille kun kerrottiin että olette jatkossa ja toisisille ei mitään. Toivottavasti ohjelma anti paranee loppua kohden ja kaikki saavat tasavertaisen kohtelun!

Helena Ti 8.9.2009, klo 06.58

Esittelyosa oli todella sekava eikä sitä olisi pitänyt näyttää lainkaan kun kaikki koelaulupaikkakunnat ja jatkoon päässeet kuorot eivät olleet edustettuna.
Rehellistä kilpailua tasapuolista kohtelua peräänkuulutan.

Anonyymi Ma 7.9.2009, klo 21.15

Ihmettelen myöskin epäreilua esittelyjaksoa. Ainoja ei näkynyt lainkaan, enkä muista toistakaan turkulaista kuoroa paljon näkyneen. Koska kisa ratkeaa yleisöäänestyksellä, olisi ollut reilumpaa esitellä kaikki jatkoon päässeet.

Anonyymi Ma 7.9.2009, klo 20.53

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä