Carmeninae Kaarinasta ja Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä jatkavat välieriin

Carmeninae Kaarinasta ja Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä jatkavat välieriin

Suomen Paras Kuoro - Su 13.9.2009, klo 07.59

Ensimmäinen suora lähetys Pasilan studiotalolta räväytti viihteellisen kuorosyksyn energisesti käyntiin.

639
tykkää tästä

Yleisöäänestyksen voitti Carmeninae Kaarinasta. Tuomarien valitsema jatkoon menijä oli Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä.

Ensimmäisen suoran lähetyksen energia oli juuri niin latautunutta kuin kuoroilta vain osattiin odottaa.

Naiskuoro Carmeninaen laulajat aloittivat lähetyksen musiikillisilla terveisillä kotiseudultaan. "Kaiken takana on nainen" soi kaarinalaiskuoron irrottelemana vähintäänkin herkullisena. Kiitos Matti ja Teppo, kiitos Varsinais-Suomi ja kiitos Carmeninae!

Näyttävillä esiintymisasuillaan huomiota herättänyt Lahden Gospelkuoro esitteli itsensä kuin vain parhaiten osaa. Gospelklassikko "Down by the Riverside" kajahti elämyksellisenä tulkintana.  Kiitos elämyksestä Lahden gospelkuorolaisille!

Sibelius-lukion kamarikuoro esittäytyi yhtä lailla koskettavasti. "Seasons of love" musikaalista Rent antoi vakuuttavan näytteen suomalaisen musiikkiosaamisen jatkuvuudesta. Kiitos Sibelius-lukion kamarikuoro!

Ensimmäisenä tehtävänään kuorot esittivät suomalaisia hittejä 2000-luvulta. Kuoroille oli ennalta määrätty oma kappale, mutta sovituksen he olivat saaneet tehdä itse.

Tehtävästä muodostuikin mitä mainioin sovittamisen oppitunti. Jokainen kuoro oli tehnyt hienon ja monelta osin omannäköisen sovituksen.

Carmeninaen sovitus Noitalinna huraan ja PMMP:n hitistä "Pikkuveli" oli uskollinen ennen kaikkea sen tämänkertaisille esittäjille. "Pikkuveli"-kappale kuulosti Carmeninaelta: energiseltä, iloiselta, hauskalta ja taidokkaalta.

Lahden Gospelkuoro esitti Yö-yhtyeen koskettavan hitin "Rakkaus on lumivalkoinen". Lahtelaisten versio kappaleesta oli niin komeaa kuultavaa kuin vain Gospelkuoro osaa. Yli kuusikymmentä osaavaa laulajaa on melkoinen instrumentti.

Sibelius-lukion kamarikuorolaiset esittävät saamansa tehtävän kiehtovan persoonallisesti. Anna Erikssonin tunnetuksi tekemä kappale "Kun katsoit minuun" sisälsi solistiosuuksien lisäksi myös näytteen beatbox-osaamista. Tämä suutekniikkaan perustuva rumpuimitaatio oli mainio osoitus Sibelius-lukiolaisten monipuolisesta lahjakkuudesta.

Todellisiksi helmiksi muodostuivat myös kaksi jälkimmäistä tehtävää. Potpurin teema oli ensimmäisessä alkuerässä reggae. Aurinkoisen letkeisiin tunnelmiin oli helppo päästä ainakin juontaja Timo Koivusalon. Studion lämpötila kohosi ennen tähtiartistien vierailua vähintäänkin polttavaksi.

Ja niin oli helppo astella studioon kaksi suomalaisten sydämiä sulattanutta artistia. Katri Helena ja Koop Arponen pääsivät laulamaan kappaleen "Syysunelma" kaikkien kuorojen kanssa. Elämys vailla vertaa oli saanut huipennuksensa.

Onnea Carmeninaelle ja Sibelius-lukion kamarikuorolle.

Kiitos upeiden suomalaisten kuorojen, tästä on hyvä jatkaa!

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (6)

Rauhoittukaahan kuorolaisten fanit!
(Mitä ilmeisimmin on nyt kuorolaisten läheiset fanit kovasti heittäneet mielipiteitään tänne keskustelupalstalle.)
Tätä ohjelmaa katsoneena on mukava sanoa, että näin kuoromusiikin ystävänä olen löytänyt lempiohjelmani! Itse laulan seka- ja mieskuorossa ja ensin ihmettelin miksi kuoroja voidaan vetää samalle viivalle,vaikka koostumus on täysin eri... Se on se TV...
Hassua sekin, että näinkin iloinen ja positiivinen ohjelma saa näinkin huonot kommenttisivut - kukahan täällä kommentoi...?
Joka tapauksessa olen hyvin suurella mielenkiinnolla seurannut näitä lähetyksiä ja jopa näitä satumaan keskusteluja ja haluaisin nyt toivottaa kaikille jatkoon (TV:seen) päässeille kuoroille mahdottoman paljon onnea ja hyvää mieltä! Ette te kuitenkaan ilman sitä ole tähän asti päässeet, joten lisää vaan kaikkea hyvää!
T:Kuorolainen tv:n ulkopuolelta

Kuorolainen Pe 18.9.2009, klo 18.44

Tuo "pelkkä melodian laulaminen", unisono puhtaasti tehtynä, yhtenäisesti artikuloituna ja fraseerattuna isolla kuorolla on muuten itse asiassa yksi kuorolaulamisen vaikeimpia asioita.

Anonyymi Ti 15.9.2009, klo 08.46

Etukäteisodotuksista voin myös muutaman sanan antaa.
Lahti suurella laulajamäärällään olisi pystynyt muuhunkin kuin pelkän melodian laulamiseen, uskon näin - tosin en kuoroa tunne, joten tämä on pelkkää mutu-arviota.
Carmeninae varmasti pystyy vireisempäänkin laulantaan. Ylävireisyyshän on merkki liiasta innokkuudesta, ei suinkaan sävelkorvasta. Pientä hillintää siis tädit! Hienosti se menee! Luottakaa itseenne! :)

Sibis: Teiltä odotetaan paljon. Lisää näyttävyyttä ja se on siinä...

Anonyymi Ma 14.9.2009, klo 23.32

Tykkäsin eniten Sibelius lukion kamarikuorosta, gospelkuoro oli vähän vaisu. Carmenianaen esitystä odotin mielenkiinnolla sillä olen kuullut heistä ja asun itse samalla seudulla mutta en ole nähnyt ennen. Ihan hyvin he lauloivat, mutta kaiken esittäminen "viittomakilelellä" alkoi ärsyttää.

Anonyymi Ma 14.9.2009, klo 11.23

Olipa muuten hiukan huono äänen ja kuvan laatu tuossa lähetyksessä. Suora lähetys tuo tietenkin omat haasteensa ja kuorojen äänittäminen on aina hankalampaa kuin yksittäisten laulajien, mutta toivottavasti nuo kuitenkin paranevat jatkossa.

Anonyymi Ma 14.9.2009, klo 11.01

Tervehdys Lahdesta! Oli ilo olla mukana Lahden Gospelkuoron kanssa tekemässä ensimmäistä ohjelmaa! Kuvauspäivä oli uskomattoman rankka, mutta samalla ikimuistoinen. Tämä oli meille upea tilaisuus päästä laulamaan ja esiintymään. Kilpakumppanimme Carmeninae ja Sibeliuslukion kamarikuoro ovat taitavia porukoita- onnea heille jatkoeriin. Kilpailusta tulee kova! Me jatkamme oman musiikkimme parissa, joka ei mitä luultavimmin ole Yön musiikkia. Aika paha oli gospelkuoron mennä vetämään biisiä, jonka sanoissa todetaan "vaikkei ole Jumalaa". Yllättäen jätimme tämän säkeistön pois :)

Anonyymi Su 13.9.2009, klo 08.26

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä