Kaksi mieskuoroa ja naiskuoro vastakkain ensi lauantain suorassa lähetyksessä

Kaksi mieskuoroa ja naiskuoro vastakkain ensi lauantain suorassa lähetyksessä

Suomen Paras Kuoro - Ti 22.9.2009, klo 08.45

Äänipäät, Könsikkäät ja Pytinki kamppailevat jatkopaikoista. Artistivieraana legendaarinen Kari Tapio ja tuomarivieraana ihastuttava Mari Palo. Suomen paras kuoro YLE TV2ssa lauantaina 26.9. klo 19.10!

346
tykkää tästä

Suomen parhaimpia kuoroja edustaa lauantai-illan viihdeohjelmassa yksi naiskuoro sekä kaksi mieskuoroa. Kolmen kuoron kohtaamisesta ei persoonallisuuksia puutu.

Pohjois-Pohjanmaan Siikajoelta saapuu naiskuoro Pytinki. Pytingin laulajat tietävät, että kokonaisessa musiikkielämyksessä on monta tasoa ja kerrosta.

Osaavat naiskuorolaiset saavat seurakseen mieskuoro-osaamista läheltä ja kaukaa. Keski-Pohjanmaalta rymistelee suoraan lähetykseen mieskuoro Äänipäät. Musiikillisesti omavarainen mieskuoro ei unohda hauskanpitoa esiintymislavallakaan.

Aika velikultia ovat myös Könsikkäät Helsingistä. Mieskuoro, joka ei ole haasteita parinkymmenen toimintavuotensa aikana kaihtanut. Laulaminen yhdessä vaan on niin mukavaa.

Jakson teemana on 1980-luvun suomalainen musiikki. Omien tehtäväkappaleidensa lisäksi kuorot myös esiintyvät yhdessä. Musiikillista tukeaan kuoroille antaa Sami Kuoppamäen johtama studioyhtye.

Vakiotuomarit Seppo Murto ja Tomi Metsäketo saavat seurakseen laulaja Mari Palon. Viehkeä sopraano on menestynyt itse muun muassa kovatasoisessa Lappeenrannan laulukilpailussa. Nyt on aika jakaa maailman esiintymislavoilla kertynyttä kokemusta suomalaisille kuoroille.

Ja toisena tuomaristona toimii jälleen yleisö. Määräysvalta on molemmilla raadeilla yhtäläinen. Valittavana on kuoro, jonka haluaa nähdä myös jatkossa.

Lopullinenkin tavoite on hyvä pitää mielessä. Tässä ohjelmassa etsitään Suomen parhainta kuoroa. Artistivieraskin on huippuluokkaa, nimittäin Kari Tapio!

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (10)

Onnittelut Äänipäille ja Könsikkäille jatkoonpääsystä ja Pytinki-kuorolle hyvästä yrityksestä! Kaikki voittivat näkyvyyttä ja levittivät kuorossa laulamisen ilosanomaa ansiokkaasti. Äänipäät oli kyl söpöin porukka.

Jännä muuten, miten kaikissa tähänastisissa jaksoissa vasemmalta lavalta on saatu yleisön suosio ja oikealta tuomariäänet. Murtavatkohan ensi viikon kuorot sen taian?

Anonyymi Su 27.9.2009, klo 08.02

Miten toi HELSINKILÄISYYS taas saatiin mukaan tähänkin keskusteluun???

Anonyymi La 26.9.2009, klo 19.26

Pytinki jatkoon:) upeaa naisenergiaa

Raahesta La 26.9.2009, klo 10.28

Hyvä könsikkäät!!!! oottee ihquja. Petri on paras!

Anonyymi Pe 25.9.2009, klo 23.06

Äänipäät... ei määrä, vaan laatu. Harmi, ettei saa esittää omia kappaleita. Tsemppiä kaikille!

Tapani Pe 25.9.2009, klo 20.20

Tässä ohjelmassa parasta on se, että kaikki kuorot ovat samalla viivalla. Jokainen joutuu laulamaan uusia lauluja ja sellaisia, joita tuskin olisi edes ottanut ohjelmistoonsa.
Itse ajattelin kuunnella ja katsoa miten kuorot näistä selviävät ja äänestää omasta mielestäni parasta kokonaisuutta.

Tsemppiä kaikille kuoroille!

Kuorolaulun ystävä Pe 25.9.2009, klo 10.11

kyllä pytinkin tytöt taitavat kuorolaulun taidon ja heidän äänet soi kauniisti!!!

iikku Pe 25.9.2009, klo 07.58

Pojat tuovat kuorolaulannan hauskasti ja viihdyttävästi lähelle kuulijaa. Lisäksi potkua löytyy spiikeistä. Ehdottomasti Äänipäät jatkoon!! :)

Anonyymi To 24.9.2009, klo 21.19

Helsinkiläisyytensäkö vuoksi ;-) Itse uskon, että Äänipäät ja/tai Pytinki ja/tai Könsikkäät jatkaa ;-D

Anonyymi To 24.9.2009, klo 21.07

Könsikkäät jatkaa!!

Anonyymi To 24.9.2009, klo 18.34

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä