Könsikkäät oli tuomareiden suosikki ja Äänipäät voitti yleisöäänestyksen

Könsikkäät oli tuomareiden suosikki ja Äänipäät voitti yleisöäänestyksen

Suomen Paras Kuoro - Su 27.9.2009, klo 07.44

Ohjelman kolmas alkuerä 26.9. todisti jälleen suomalaisen kuoromaailman monipuolisuuden. Osaamista ja laulun intoa tässä maassa riittää kaikkialla!

732
tykkää tästä

Esittelykierroksen aloitti mieskuoro Äänipäät Keski-Pohjanmaan Vetelistä. Kaverusten valitsema kappale oli omaa tuotantoa, juuri niin kuin Äänipäillä yleensäkin. Matias Haaviston kappale "Isojen miesten ilma" antoi illalle komean aloituksen.

Uhmakkasta otsikostaan huolimatta, kappaleessa oli menevää svengiä ja iloa. Kiitos Äänipäät!

Naiskuoro Pytinki Siikajoelta puolestaan oli valinnut esittelykappaleen Kaj Chydeniuksen laajasta tuotannosta. "Enpä uskonut tänne asti" soi pytinkiläisten otteessa kuulaasti ja herkästi. 

Jälleen tuli todistetuksi, että kuoromaailmassa tunnelmasta toiseen siirtyminen on mahdollista, vaikka paikka pysyisi fyysisesti samana. Kiitos Pytinki-kuoro!

Mieskuoro Könsikkäät Helsingistä esitteli itsensä vähintäänkin suurin tuntein. "Mustasukkaisuutta" oli viedä järjen molemmin puolin esiintymislavaa. Niin elämyksellinen oli Könsikkäiden tulkinta klassikkokappaleesta. Kiitos Könsikkäät!

Kuoroille annetut tehtäväkappaleet oli tällä kertaa suomalaisia hittejä 1980-luvulta.  

Vetelin nuoret uroot olivat saanet sovitettavakseen Mamban kappaleen "Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä". Tuomarit kehuivat etenkin Äänipäiden pehmeää sointia. 

Pytinki-kuoro oli puolestaan saanut esitettäväkseen Paula Koivuniemen tunnetuksi tekemän kappaleen "Aikuinen nainen". Pytinkiläisten tulkinta korosti kuoron vahvuutta yhtenäisenä ryhmänä. 

Könsikkäät päättivät ensimmäisen tehtäväkierroksen tulkinnallaan Dingon "Autiotalosta". Kun 1980-luvulla analysoitiin Dingo-ilmiötä, tulevaisuudessa taitaa tulla aika kun analysoidaan Könsikkäät-ilmiötä. Tuomarit kehuivat niin Könsikkäiden sovitusta kuin iloista esiintymistä. 

Toinen tehtävä, eli potpuri oli tällä kertaa kunnianosoitus legedaariselle Queen-yhtyeelle. Kuorot pääsivät näyttämään parastaan yhdessä ja erikseen. Ja tokihan Queen-potpuri lopetettiin tyylikkäästi: "We will rock you"

Riehakkaista tunnelmien jälkeen studio oli lämmitetty suomalaiselle legendalle. 

Tähtiartistina esiintynyt Kari Tapio lauloi kappaleen "Olen suomalainen". Kuorot olivat saaneet kappaleen harjoiteltavakseen vasta aamulla, joten haastetta riiti tälläkin kertaa.  

Vaan kun laulu alkoi, niin eipä tarvinnut enää jännittää. Kuorot tarjosivat jälleen kokonaisvaltaisen elämyksen. 

Onnea Äänipäille ja Könsikkäille. Tästä on hyvä jatkaa, kun haussa on Suomen paras kuoro 2009! 

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (7)

Mahtavat KÖNSIKKÄÄT jatkoon. KUUNNELKAA !!!

Anonyymi Pe 2.10.2009, klo 11.57

Hyvä Könsikkäät! Ehdottomasti finaaliainesta!

Anonyymi Ke 30.9.2009, klo 08.15

Jo alussa sen arvasi. Ennen kuin kukaan kerkesi suunsa avata. Mieskuoroja on niin vähän, että molemmat jatkoon. Pytingille oli tullut myös potpurin vaikein kappale. Miehille oli sekin eduksi.
Kaikki olivat hyviä, mutta miehet jatkoon tottakai.

Anonyymi Ma 28.9.2009, klo 09.40

Hyvä äänipäät! Perhonjokilaakso rules! Kyllä entiset poikakuorolaiset osaavat.

Mies Halsualta Su 27.9.2009, klo 22.53

Äänipäät on paras.

Anonyymi Su 27.9.2009, klo 21.33

Olipa vaisuja kuoroja vähäsen.

Anonyymi Su 27.9.2009, klo 20.07

Äänipäiden Queen-solisti oli illan parasta antia! Könsikkäät oli ihanan perinteinen pukumiesten kuoro, ja Pytinki ihan ok naiskuoro. Oikeat kuorot menivät jatkoon.

Anonyymi Su 27.9.2009, klo 09.17

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä