Suomen Paras Kuoro 2011 semifinaalit alkavat

Suomen Paras Kuoro 2011 semifinaalit alkavat

Suomen Paras Kuoro - La 19.3.2011, klo 20.08

Yhdeksän kuoroa kilpailee kolmessa jaksossa kolmesta finaalipaikasta. Jokaisesta semifinaalista vain yksi kuoro laulaa tiensä finaaliin. Päästäkseen finaaliin kuoron on saatava sekä katselijat että tuomarit puolelleen. Semifinaalissa ratkaisevat siis sekä katselijoiden että tuomareiden antamat äänet.

306
tykkää tästä

Näin se toimii:

Katselijat äänestävät tuttuun tapaan suosikkikuoroaan soittamalla tai tekstaamalla. Jokainen kuoro saa näin jonkin prosenttimäärän kaikista annetuista katselijaäänistä. Tämä prosenttiluku merkkaa kuoron katselijoilta saamaa äänimäärä.

Tuomarit jakavat tämän lisäksi mielestään parhaalle kuorolle 30 ääntä, toiseksi parhaalle kuorolle 15 ääntä ja kolmannelle kuorolle 5 ääntä. Kuoron lopullinen äänimäärä saadaan laskemalla tuomareiden ja katselijoiden äänet yhteen. Tasatilanteessa katselijoiden antamat äänet ratkaisevat.

Esimerkit:
- Jos kuoro A saa katselijoiden äänistä 37 (%) ja on tuomareiden mielestä paras kuoro, eli saa tuomareilta 30 pistettä on kuoron yhteispistemäärä 67.
- Jos kuoro B saa katselijoiden äänistä 31 (%) ja on tuomareiden mielestä toiseksi paras, eli saa tuomareilta 15 ääntä on kuoron yhteispistemäärä 46.
- Jos kuoro C saa katselijoiden äänistä 32 (%) ja on tuomareiden listalla kolmantena eli saa 5 ääntä tuomareilta on kuoron yhteisäänimäärä 37.

Finaalissa 16.4. katsojat päättävät, mikä on Suomen Paras Kuoro 2011.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (7)

Säännöt lienevät sellaiset kuin ovat, jotta parhaalla kuorollakin olisi mahdollisuus voittoon. Ensimmäisessä senifinaalissa tämä toimi, mutta toisessa ei. Heikoin kuoro voitti tuomaripisteistä huolimatta. Tässä haetaan nyt ilmeisesti Suomen Kotiinpäinvetävintä Paikkakuntaa eikä suinkaan parasta kuoroa. :(

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 13.31

Ainakaan ensimmäisessä semissä tuomaripisteet eivät hetkauttaneet tulosta puoleen eikä toiseen, voittajakuoro sai yli puolet yleisöäänistä ja aika helposti olisi vienyt voiton jopa viidellä tuomaripisteellä.

Ykä Ma 28.3.2011, klo 19.42

Kyllä vain äänestysmenetelmää muutettiin. Mutta miksei saman tien annettu koko valta tuomareille? Minusta se olisi ollut reilumpaa, kuin tämä äänestysleikki, jossa tuomarien jakamat pisteet lopulta kuitenkin ratkaisevat finaaliin menijät. Aion silti äänestää suosikkiani, ei se ainakaan pahitteeksi ole.

PS. Onnittelut ja tsemppiä KAIKILLE kuoroille tasapuolisesti, olette pärjänneet hyvin jo tähän mennessä!

ääni Ti 22.3.2011, klo 22.56

Tätä sääntömekanismia selvästi pidettiin vähän piilossa julkisuudesta. Ehkä nuo prosenttiosuudet olivat vielä päättämättä, ehkä tuotanto halusi vähän katsoa, millaisiksi yleisöäänestyksen prosentit muodostuvat. Tarkoituksena lienee joka tapauksessa se, että tuomareille on oikea mahdollisuus kontrolloida finaaliin menijöitä.

Aikaisempien yleisöäänestysten perusteella, mielestäni on vähintään kohtuullista, että finaaliin menevtä ne, joilla on myös tuomareiden tuki, eikä pelkästään kansalaisten suosio.

Virallinen lupaus yleisön yksinvallasta on mun mielestä koko ajan koskenut ainoastaan finaalia. Sääntöjä ei siis mun mielestä ole muutettu, niitä on vaan säädetty.

Tuomarit ja yleisö Ma 21.3.2011, klo 10.49

Samaa ihmettelen, miksi pelisäännöt muuttuvat kesken kisan?

Pelisäännöt Ma 21.3.2011, klo 10.19

Niin tuolla aikaisemmassa uutisessahan joku kyseli miten semifinaalivaiheesta valikoituu kuorot finaaliin ja silloin vastaus oli:
"Jokaisessa kolmessa semifinaalilähetyksessä kilpailee 3 kuoroa, katsojat äänestävät ja yksi eniten ääniä saanut kuoro pääsee finaaliin. Yhteensä siis kolme kuoroa."
Olisi mielenkiintoista tietää, miksi tämä on muuttunut...

Anonyymi Su 20.3.2011, klo 22.23

Nyt kun pelin henki on hieman muuttunut, olisi mielenkiintoista tietää, millaisia prosentteja kuorot saivat ennen semifinaalejaan.

Basso Su 20.3.2011, klo 20.47

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä