Tet-kokemuksia

 • Tettiläisenä Summerissa

  emiliah-, 30.10.2009 11:15

  Olin tämän viikon Summerin netissä Tet-harjoitteliana. Ei tekisi ollenkaan mieli mennä takaisin kouluun, takaisin vanhoihin rutiineihin... Täällä on ollut mukavaa ja kaikki ihmiset ovat myös olleet kivoja ja iloisia. Olin edellisellä viikolla Ylen Kotikadussa. Sekin oli tosi kivaa ja kiinnostavaa. Olen oppinut hirmu paljon kaikenlaista mediasta kahden viikon sisällä.

  Työtehtäviini kuului esim Summerin nettisivustojen katselemista ja tutkimista, jonka jälkeen sain kertoa mielipiteeni ja kertoa miten sivustoa voisi parantaa. Olin myös mukana tekemässä ensi viikon Netaria. Olin mukana tekemässä kyselyjä jne.

  Täällä on ollut tosi rento meininki ja kiva olla. Suosittelen lämpimästi tulemaan Ylelle tettiin, tämä oli minulle ainakin tosi kiva kokemus.

 • Lentokone ft. Tumoas&Jampam

  Mini-Eerikki, 23.03.2009 17:59

  Videoiden katsomiseen tarvitset Flash -laajennuksen.

  Lentokone-testi-video

  Video ajalta jolloin olin työharjottelussa Summerin nettitiimissä viime vuodelta. Videossa esiintyvät Tumoas, Jampam sekä virallisena valvojana minä, MiniEerikki.

 • Making of Peliriippuvuus & Paha

  KapyLehma, 23.02.2009 13:03

  Videoiden katsomiseen tarvitset Flash -laajennuksen.

  Making offia peliriippuvuus-videosta, joka tehtiin tetissä. Pahoittelen laatua :)

 • Peliriippuvaiset Ja Paha Video

  MikaelJugend, 10.02.2009 16:36

  Videoiden katsomiseen tarvitset Flash -laajennuksen.

  Summerin netissä olleinen Tet-harjoittelijoiden tekemä lyhytelokuva kertoo peliriippuvuudesta. Rooleissa esiintyi Aleksi Lehtinen, Matti Riitakorpi, Elsa ja Mikael Raesto.

 • Työharjoittelijana YleX:ssä

  Mini-Eerikki, 06.02.2009 20:01

  Tässä koottuna viikon tapahtumat YleX:ltä. Antoisa viikko oli, varsinkin kun pääsi tapaamaan niin suuria julkkiksia kuin PMMP, Rosa Meriläinen, Apulanta, Katja Ståhlberg, Pauliina Ahokas, Mikko 'Peltsi' Peltonen jne.

  1. päivä - 2.2.09

  Juu, elikkäs tänään alkoi taas työharjoittelu täällä Pasilassa. En vielä maanantaina kerennyt itseasiassa tehdä oikein yhtään mitään, mutta etsiskelimpä netistä videoita ja sen sellaista Netti Etsivään ja Netin outouksia palstoille. Muuten kyllä tekeminen jäi vähän vähemmälle.

  Toisena päivänä aloitan todennäköisesti työt kunnolla, varmaan etsiskelen vielä lisää näitä linkkejä tänne. Ja löysin muuten viime vuonna tekemäni videot YleX:n tietokannasta, joten niistäkin voisi vielä väsätä jotain. Mutta joo.

  To be continued.

  2. päivä - 3.2.09

  Tänään pääsin kunnolla töihin, tai ainakin jonkinnäköisiin töihin :D Aamupäivällä istuin koneella ja tutkiskelin YleX:n nettisivuja. Lisäksi koko päivän ajan tein yhteenvetoa YleX:n profiileista eri yhteisöissä kuten Minun avaruudessani, Naamakirjassa ja Sinäputkilossa (MySpace, Facebook, Youtube). Kannattaa käydä katsomassa, sisältää mielenkiintoista materiaalia.

  Etsin kyllä taas lisää Netti Etsivä ja Netin outouksia-linkkejä, eilinen Akne-peli oli minun löytämäni :D

  Editoin vielä noita viime vuoden videoitani, yhden laitoinkin jo tänne nettiin ja lisää on tulossa.

  Kiitos :D

  3. päivä - 4.2

  Tänään aamu alkoi juhlavasti kun Apulanta tuli vierailulle aamun lähetykseen. He aloittivat samalla tuon kilpailunsa (katso etusivulta), ja siihen piti kuvata promokuvat. Pääsin nettiheppu JP:n kanssa kuvaamaan Apulantaa maalarin puvut päällä. Sitten editointi tiistaina ottamieni seinä-kuvien kanssa ja voilá, valmis kuva nähtävillä kisan sivuilla.

  Ruuan jälkeen katsoin aivan mahtavan elokuvan, Paris Hiltonin tähdittämän Bottoms Up. Aikamoista elokuvaa se kyllä oli, arvostelun voit käydä lukemassa tuolla.

  Mitäs muuta. Ei hirveämmin, siinä se taisi olla.

  Kiitos taas :)

  4. päivä - 5.2

  Joo olikkäs. Tänään jatkoin netissä väsäämistä, etsin edelleenkin noita Netti Etsivä ja Netin outouksia-linkkejä tänne sivustolle. Lisäksi uploadasin pari noita viime vuotisia videoita tänne.

  Päivän aikana täggäsin myös nuo Shinedownin kuvat, keskustelin henkevästi ihmisten kanssa ja niin edelleen.

  Viimeinen päivä koittaa...

  5. päivä - 6.6

  Noniin, täytyi sen viimeisenkin päivän sitten saapua :E

  Tänään en juurikaan tehnyt hirveämmin mitään, tsekkailin noita linkkejä täällä sivulla, että ne kaikki toimivat ja muutenkin sisältö toimi. Sivut ovat tänään vähän tökkineet suuren kävijämäärän takia (Fixaa X kisa loppui). Onnittelen kaikkia kisan voittajia. Muutenkin olen hillunut netissä, etsien linkkejä tälle sivulle.

  Ensi viikolla on sitten masentava paluu arkeen, koulun koeviikko, neljä koetta heti ensi viikolla :( On se aikamoinen herätys siitä unelmasta mikä työ on :D Mutta

  Kiitoksia kaikille ihmisille, jotka ovat tehneet tämän työharjoittelun jälleen mahdolliseksi. JP, Mika, kaksi Elisaa ja kaikki muutkin, oikein mukavaa on ollut :) Kiitos siis.

 • TET / perjantai 6.2.

  KapyLehma, 08.02.2009 19:28

   

  Siinäpä se meni. Viimeinen tet-päivä Summerin nettitoimituksessa.

  Aamulla siinä tulin töihin ja koneen auettua yritin saada tiedostoja Avidista Movie Makerille. Kyllä se sitten loppujen lopuksi onnistui :). Sitä säädin siinä säännöllisesti. Kuvattiin loppuun paha sombrero-video, käytiin syömässä (jälkiruokana cappucinomoussea, miten joku voi tykätä siitä...?) ja kokeiltiin webcamia.

  Jossain vaiheessa sitten (kun käytännössä työaikani jo oli päättymässä) mentiin kahville ja pullalle. Oli hyviä albiinodominoja ja jotain kääretorttuako se oli. :) Sain kaikkea Summeri sälää (! <3) ja vielä käytiin katsomassa kauhuelokuvaa... Olihan se aika pelottava :/ en tiedä kuinka tarkoituksella, mutta se reggaehippihirviö oli kieltämättä ihan tyylikkäästi toteutettu :D.

  Otin making of-juttuni mukaan, lisään sen tänne varmaan huomenna. Ankankin otin ja sen tuunailen. Mitäs tässä sitten.

  Viikko meni ihan liian nopeasti, jos se minusta olisi kiinni, en koulua edes ajattelisi. Kivaa oli, mahtavia ihmisiä ja hauskaa. Ehkäpä tulen vielä vierailemaan tai jotain. :)

  Special thanks to: anacron, tumoas, ellu_007, teidän kanssa siellä aika lailla tuli pyörittyä :) Niin ja Raili!

  Nyt jo on ikävä. :D

  What are you doing, Lisa? I've never heard you sing...

  Jos jotain tästä jäi, niin Songsmith-laulu päähän.

  Melkein unohdin! Kiitos myös: Matti, Akseli, Bene :D Hieno video on.

 • TET / torstai 5.2.

  KapyLehma, 05.02.2009 20:21

  Joo. Tänään ei ollut yhtäkään palaveria (!) ja aamulla pääsin jopa puvustoon. Käytiin nimittäin hakemassa iso sombrero ja nahkatakki sitä videota varten. Yksi kuvausosapuoli tosin puuttui, joten loppuvideoa ei kuvattu ainakaan tänään. Oman making of-materiaalini sain koneelle (kaiken säädön kautta) ja ilmeisesti ne pojatkin saivat oman videokuvansa editointiin.

  Kyllähän siinä samalla myös mietin kaikkea korjattavaa Summerin sivuista ja chattasin.

  Sosiaalitalossa oli pizzaa ja tumoas katseli tyylikkäitä animaatioita ja musavideoita netistä. :P

  That was my Thursday here.

  Enää yks päivä jäljellä... ://

 • TET / keskiviikko 4.2.

  KapyLehma, 04.02.2009 18:16

  Tänään päivä alkoi aamukokouksella (taas sämpylöitä <3), jossa katsottiin Summeria ja juteltiin. Aika lailla sen jälkeen käytiin syömässä.

  Tämän jälkeen kolme Norssilaista tettiä tuli tänne säätämään ja ne käskettiin tekemään videota. Minä sitten kuvasin kun ne tekivät ja näyttelin itsekin. Videokamerasäätöä on siis paljon ja sitä ylimääräistä turhaa making of-materiaalia kyllä löytyy. Ehkäpä siis editoin tännekin jotain. ;) Tai joku editoi.

  Suht hauskaa oli, en tiedä kuinka paljon positiivista kuvaa Espoolaisista jätin näihin poikiin, mutta... :D Huomenna jatketaan vielä kuvaamista ja sitten muokkaillaan se juttu, eli tänne tulee ilmestymään ainakin yksi video. Katsotaan kuinka paljon making of:ia tulee julkaistuksi. :P

  Ja tumoas rakastui rumpukoneeseensa. Nämä täällä ovat ihan kiitettävästi soitelleet kaikkea elektroniikkaansa. :D

 • Kolmas TET-päivä YLE:llä

  Franky93, 04.02.2009 13:06

  Nyt olen päässyt jo Tohloppiin asti. Täällä puolet päivästä on sujunut hauskojen hommien parissa "omassa toimistossa" :). Olen ollut osana suunnittelemassa muutamia uusia projekteja. Työ on todella mielenkiintoista ja mukavaa. Porukka täällä YLE:llä on hauskaa ja ystävällistä. Mieletöntä olla TETiläisenä täällä!

 • TET / tiistai 3.2.

  KapyLehma, 03.02.2009 14:56

  Toinen päivä meni pääasiassa melkein neljä tuntia kestävässä palaverissa, sen jälkeen käytiin syömässä (jälkiruokana oli vohveleita <3) ja nyt kirjoitan tätä. Siellä kokouksessa sain taas jotain sanoa. Sämpylä oli hyvää ja ne hedelmäpalat myös. Ja appelsiinimehu.

  Huomenna on ehkä jotain muutakin... Tai sitten ei. :D Sen näkee sitten.

 
 

Ninja kiipeää puuhun