YLE Teema

 

Kulttuuridokumentti

Catherine Deneuve

Julkaistu tiistaina 02.11.2010 0 kommenttia 212 suositusta

torstai 26.4. klo 17.00

Ranskalaisen elokuvan suuri mutta salaperäinen tähti Catherine Deneuve muistelee puoli vuosisataa kestänyttä ja yhä jatkuvaa elokuvauraansa. Ranskan uuden aallon mainingeissa 1960-luvun alussa läpimurtonsa tehnyt näyttelijä on esiintynyt yli sadassa elokuvassa ja ollut muun muassa Jacques Demyn, Francois Truffaut'n, Roman Polanskin, Luis Buñuelin ja Lars von Trierin ohjattavana.

Ranskalaisessa, vuonna 2010 valmistuneessa dokumentissa ovat mukana myös monet Deneuven työtoverit, muun muassa Gérard Depardieu, Arnaud Desplechin, Louis Gardel, Benoît Jacquot, André Techiné ja Régis Wagner. Dokumentin ohjasi Anne Andreu.

Dokumentin ensiesitys Teemalla oli 18.12.2010 osana Catherine Deneuvelle omistettua Teemalauantaita.

Lisätietoa ohjelmasta

Catherine Deneuve (Catherine Deneuve, belle et bien là), Ranska 2010. Dokumentti, ohjaus Anne Andreu.

Suosittele212 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Sarjakuva sodassa

Sarjakuvaromaanista on kehittynyt erinomainen väline monimutkaisten ja vakavien aiheiden kuten sotien, vallankumousten ja sorron käsittelyyn. Haastateltavina mm. Art Spiegelman, Joe Sacco, Keiji Nakazawa ja Marjane Satrapi.

Ion B:n maailma

Ion Bârlădeanu on yli 60-vuotias mies, joka asustaa bukarestilaisessa roskakuilussa ‒ samalla hän on taiteellisen läpimurron kynnyksellä! Hän kutsuu itseään ohjaajaksi, kollaasejaan elokuviksi ja sivistystään pullosta saaduksi. Emmy-palkitun dokumentin ohjasi Alexander Nanau.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook