YLE Teema

 

Teemalauantai

27.11. Teemalauantai: The Doors

Julkaistu tiistaina 28.09.2010 2 kommenttia 230 suositusta

lauantai 27.11. klo 21

Teemailta on omistettu yhdelle rockin suurista legendoista.

The Doors -yhtyeestä ja erityisesti sen keulakuvasta, rock-ikoniksi kuolemansa jälkeen nostetusta Jim Morrisonista kertovan pitkän elokuvan on ohjannut Oliver Stone. Musiikkiin ja teemoihin johdattelee Rockin klassikkolevyt -sarjaan kuuluva jakso, jossa perehdytään Doorsin esikoisalbumiin.

Rockin klassikkolevyt -sarjan jakso The Doors kertoo siitä, kuinka Jim Morrison ja kumppanit purkittivat debyyttilevynsä runsaassa viikossa vuonna 1967. Dokumentti selvittää levyn synnyn vaihe vaiheelta ja päästää ääneen myös taustajoukot. 

Illan elokuvana nähdään Oliver Stonen ohjaama The Doors.  Jim Morrisonin roolissa on Val Kilmer, yhtyeen muista jäseniä näyttelevät Kyle MacLachlan, Frank Whaley ja Kevin Dillon. Muissa tärkeissä rooleissa ovat Meg Ryan ja Michael Madsen. Elokuva on vuodelta 1991.

Lisätietoa ohjelmasta

Rockin klassikkolevyt: The Doors (Classic Albums: The Doors, Britannia 2008).

The Doors (USA 1991) Ohjaus Oliver Stone. Pääosissa Val Kilmer, Meg Ryan, Kyle MacLachlan, Frank Whaley, Kevin Dillon, Michael Madsen. K15

Suosittele230 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

4.12. Teemalauantai: Jacques Tati

Elokuvahistorian suurimpiin koomikoihin kuuluneelle Tatille omistetun teemaillan avaa uusi dokumentti, jossa on ainutlaatuista arkistomateriaalia. Illan elokuva on Playtime, Tatin mestariteoksista ehkäpä kaikkein mestarillisin.

11.12. Teemalauantai: John Lennon

Teemailta on omistettu 30 vuotta sitten kuolleelle rockin legendalle. Illan avaa uunituore pitkä dokumenttielokuva LENNONYC, joka kertoo Lennonin New Yorkin -vuosista. Sen jälkeen nähdään uusi tv-elokuva Lennon alasti, jossa pääosaa esittää Christopher Eccleston.

Kommentit

Atro

Doors-leffa oli minulle liian pitkä, mutta dokumentti nimikkolevystä oli kiintoisa. Osaan edelleen kääntää biisien nimiä suomeksi ja pidän Light My Firea parhaana biisinä kautta aikojen.

Anni

Voisin sanoa Doorsia lempibändikseni, ja tämä Teemalauantai oli ehdottomasti yksi parhaista. Leffan olen nähnyt aikaisemminkin, eikä se erityisiä tunteita ole herättänyt, mutta Rockin klassikkolevyt-sarjan jakso oli hyvinkin mielenkiintoista katsottavaa, vaikka esikoislevyä onkin tullut kulutettua.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook