YLE Teema

 

Teemalauantai

28.12. Teemalauantai: Batman ja Modesty Blaise

Julkaistu torstaina 05.12.2013 0 kommenttia 60 suositusta

Wham! Pow! Zlonk!

lauantai 28.12. klo 21.00-0.40

Vuoden viimeistä Teemalauantaita vietetään iloisessa retro-camp-hengessä. Illan kattaus tarjoaa sarjakuvasankareita valkokankaalla 1960-luvun tyyliin: Batman, Robin, Kissanainen, Pingviini ja Jokeri sekä maailman kuolettavin ja häikäisevin agentti Modesty Blaise seikkailevat kahdessa vuonna 1966 valmistuneessa pitkässä elokuvassa. Wham! Pow! Zlonk!

Batman-elokuva valmistui vuonna 1966, tv-sarjan menestyksen innoittamana. Pääosissa ovat ne ainoat oikeat Lepakkomies ja Ihmepoika eli Adam West ja Burt Ward. Batmanin ja Robinin verivihollisia ("the gallery of dastardly villains") ovat vanhat tutut Lee Meriwether (Kissanainen), Cesar Romero (Jokeri), Burgess Meredith (Pingviini) ja Frank Gorshin (Arvuuttaja). Muut konnaroolien esittäjät olivat tuttuja tv-sarjasta, mutta Kissanainen vaihtui Julie Newmarista Lee Meriwetheriin. Värikylläisen, camp-henkisen elokuvaseikkailun ohjasi Leslie H. Martinson.

Modesty Blaise on vakavista ohjaustöistään tunnetun Joseph Loseyn syrjähyppy popkulttuuriin. Glamoröösiä sarjakuvasankaritarta esittää Monica Vitti, hänkin aikanaan tunnetumpi Michelangelo Antonionin ahdistuneista taide-elokuvista. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Terence Stamp ja Dirk Bogarde. Vuonna 1966 valmistunut agenttiparodia on jo aikoja sitten saavuttanut camp-klassikon aseman.

Lisätietoa ohjelmasta

Batman - lepakkomies (Batman), USA 1966. Ohjaus Leslie H. Martinson. Pääosissa Adam West, Burt Ward, Lee Meriwether, Cesar Romero, Burgess Meredith ja Frank Gorshin.

Modesty Blaise - pistävä perhonen (Modesty Blaise), Britannia 1966. Ohjaus Joseph Losey. Pääosissa Monica Vitti, Dirk Bogarde, Terene Stamp.

Suosittele60 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

4.1. Teemalauantai: Jayne Mansfieldit

Vuoden 2014 Teemalauantait avaa kahden komedian värikylläinen double bill täynnä nokkelaa musiikki- ja mainosmaailman satiiria. Frank Tashlinin ohjaamien elokuvien Minkäpä tyttö sille voi ja Houkuttelevat huulet tähti on Jayne Mansfield.

11.1. Teemalauantai: Kolmen Palmun ilta

Teema esittää Matti Kassilan 90-vuotissyntymäpäivän aattona koko alkuperäisen Palmu-trilogian: Komisario Palmun erehdys (1960), Kaasua, komisario Palmu (1961) ja Tähdet kertovat, komisario Palmu (1962). Nyt kaikki yhdessä: ”Silmät tummat niin kuin syksyinen yö…”

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook