YLE Teema

 

Teemalauantai

7.9. Teemalauantai: David Bowie

Julkaistu keskiviikkona 07.08.2013 5 kommenttia 126 suositusta

lauantai 7.9. klo 21.00-00.30

Yllättävän ja hienon paluun musiikin pariin vastikään tehnyt pop-ikoni esiintyy monikasvoisena uudessa dokumentissa sekä kahdessa komeassa konserttitaltioinnissa: vuoden 2003 A Reality -kiertueella sekä Ziggy Stardust -hahmon jäähyväiskeikalla Lontoossa 1973.

David Bowien viisi vuotta (David Bowie: Five Years, Britannia 2013) Francis Whatelyn uusi dokumentti kertoo David Bowien pitkästä ja monikasvoisesta urasta viiden tärkeän vuoden kautta. Mukaan valitut ajanjaksot valottavat Bowien uran yllätyksellisiä käänteitä ja muodonmuutoksia sekä hänen inspiraatiolähteitään. Kameleonttimaisen tähden nousu pop-ikoniksi liittyi jatkuvaan uuden etsimiseen: Ziggy Stardust, Young Americans, Heroes, Scary Monsters, Let’s Dance… Mukana on monien keskeisten työtoverien avomielisiä haastatteluja, ennennäkemätöntä arkistomateriaalia sekä tietysti upeaa musiikkia.

David Bowie: A Reality Tour (Britannia 2004) David Bowie esittää menestyksekkäällä A Reality Tour -kiertueella Point Depotissa Dublinissa marraskuussa 2003 taltioiduilla kahdella keikalla kattavan kokoelman suurimpia hittejään pitkän uransa varrelta.

Ziggy Stardust - The Director’s Cut (Britannia 1973) D. A. Pennebaker kuvasi David Bowien Ziggy Stardust & The Spiders from Mars -konsertin Lontoon Hammersmith Odeonissa 3. heinäkuuta 1973, kun Ziggy/Bowie järkytti yleisöä (ja bändiä) ilmoittamalla jättävänsä konserttilavat. Nyt nähdään mestariohjaaja Pennebakerin myöhemmin työstämä, uudelleen masteroitu ja leikattu versio tuosta legendaarisesta konsertista. Konsertissa kuullaan muun muassa klassikot Changes, Space Oddity, All the Young Dudes, Suffragette City ja Rock 'n' Roll Suicide.

Suosittele126 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

7.6. Teemalauantai: Salaliiton salat

Ilta on omistettu yhdelle elokuvalle, salaliittotrillerille Korppikotkan kolme päivää (1975), ja paranoidille aikakaudelle, jossa tämä moderni klassikko syntyi. Pääosissa ovat Robert Redford ja Faye Dunaway. Sydney Pollackin elokuvan jälkeen nähdään sitä käsittelevä dokumentti.

28.9. Teemalauantai: Sankaritoimittajia

Teemaillan sankareita ovat lehtimiehet ja -naiset: Watergate-skandaalin paljastaneet Bob Woodward ja Carl Bernstein Oscar-palkitussa elokuvassa Presidentin miehet sekä The New York Timesin toimitus dokumenttielokuvassa Etusivu uusiksi.

Kommentit

Anonyymi

Tuleeko tätä uusintana missään vaiheessa? Harmittaa niin paljon kun unohtui..

Yle Teema

Uusintaa ei ole luvassa lähiaikoina, mutta kaikki kolme ohjelmaa löytyvät Areenasta. Toivottavasti se vähän vähentää harmitusta.

Anonyymi

Upea artisti, hyvä ohjelma. Kiitos! Tehkääpä samanmoinen tuhti ohjelmapaketti Bruce Springstiinistä :D

Anonyymi

Voi vitsit, tämähän pääsi menemään sitten ohi. Uusikaa nyt ihmeessä jossain vaiheessa, on sen arvoista musiikkiohjelmaa kyllä!

Täytyy katsella Areenasta, olla sitten tarkempana kera tallennuslaitteiden, jos vielä tulee uudestaan ruutuun. Tällaisethan sopisi mainiosti vaikka johonkin juhlapyhien aikojen yöohjelmiin tms... :)

Anonyymi

...Pitää vielä lisätä, että on kyllä mukava nähdä näitä vanhoja, laadukkaita livetaltiointeja yms. arkistokamaa musiikkiohjelmissanne, sellaisia kun tuli juuri taannoin toivottua. Kiitos siis, ja lisää vaan samanlaista!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook