YLE Teema

 

Kino Teema

Ajan mittaan (K11)

Julkaistu perjantaina 02.10.2009 0 kommenttia 193 suositusta

Kino Teema esittää saksalaisen elokuvaohjaajan Wim Wendersin elokuvien sarjan.

Kino Teema: Ajan mittaan

Elokuvaprojektoreiden korjaaja kiertää saksalaisia teattereita ja ottaa kumppanikseen itsetuhoisissa tunnelmissa olevan miehen, jonka avioliitto on juuri hajonnut. Vähäeleinen ja lyyrinen elokuva kuvaa kahden miehen suhdetta kun he matkaavat yhdessä pitkin Länsi- ja Itä-Saksan rajaa. Nämä yksinäiset ja itseään tutkiskelevat miehet kaipaavat kipeästi naisseuraa. Matkan varrella heidän elämänsä kuitenkin saa muotoa ja merkitystä.

Mustavalkoinen road movie käsittelee Wendersille tärkeitä aiheita: kommunikaation vaikeutta, saksalaisen nykyelämän amerikkalaistumista ja saksalaisten elokuvateattereiden kohtaloa, kun monet teattereista on jouduttu sulkemaan tai niissä näytetään nykyisin vain pornoelokuvia.

Lisätietoa ohjelmasta

(Im lauf der Zeit, Länsi-Saksa 1976, 175)

N: Rüdiger Vogler ja Hanns Zischler.

Elokuvan kotisivut

Suosittele193 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Amerikkalainen ystävä (K15)

Dennis Hopper, Bruno Ganz, taideväärennöksiä, murhia ja maailmantuskaa Wim Wendersin kansainvälisessä läpimurrossa. Elokuva perustuu vapaasti Patricia Highsmithin jännitysromaaniin. 

Berliinin taivaan alla

Wim Wendersin runollinen elokuva enkeleistä, ihmisistä, Berliinin muurista ja rakkaudesta. Eletään maailmassa, jossa vain enkelit pääsevät muurin yli.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook