YLE Teema

 

Anna (S)

Julkaistu maanantaina 17.12.2012 1 kommenttia 48 suositusta

perjantai 21.12. klo 16.35

Ville Haapasalo aloittaa matkansa suomensukuisten kansojen parissa Teemalla keskiviikkona 2.1. Samaan teemaan liittyen nähdään muun muassa Markku Lehmuskallion ja Anastasia Lapsuin dokumentteja pohjoisen alkuperäiskansoista.

Elokuva Anna perustuu Neuvostoliitossa vuonna 1954 kuvattuun dokumenttiin, jossa Nganasanien kansan kuikkaklaaniin kuuluva Anna Aleksjevna koulutyttönä esiintyy. Elokuva palaa hänen lapsuuteensa ja elämäntyöhönsä kylän puoluekomitean tahdon toimeenpanijana. Näin hän tuli edesauttaneeksi oman kansansa kuolemaa. Menneen raunioilla Anna ripittää elämäänsä menneisyyden ja syyllisyyden synkässä varjossa. Ohjaus ja suunnittelu Markku Lehmuskallio ja Anastasia Lapsui.

Suosittele48 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Suomensukuiset 30 päivässä

Ville Haapasalo matkustaa Siperiaan etsimään suomalaisuuden juuria.

Uhri - elokuva metsästä (S)

Markku Lehmuskallion ja Anastasia Lapsuin elokuva kertoo selkupeista, metsän väestä: Tas-joen varrella Siperiassa asuvista metsästäjistä ja kalastajista, joiden uhripaikat ovat nyt autioituneet, kun kansa on hylännyt ne ja jumalat ovat kuolleet.

Kommentit

Pohjalainen eroaa savolaisesta enemmän kuin britti saksalais

Ei ole mitään "suomensukuisia" kansoja. Kielisukulaisuudesta voi puhua, mutta suomalaiset eivät ole geeneiltään sukua edes toisilleen.
Kaikki nykyään tietävät että suurimmalta osalta suomalaisia perimä löytyy Länsi-Euroopasta.
Nämä volganmutka-teoriat ovat ajat sitten heitetty romukoppaan.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook