YLE Teema

 

Torstain Kino

Bennyn video (K15)

Julkaistu torstaina 18.03.2010 0 kommenttia 227 suositusta

torstai 13.5. klo 21.50

Michael Haneken elokuva itävaltaisen kodin seinien sisällä syntyvästä kammottavasta videosta.

14-vuotias Benny on hyvin toimeentulevien vanhempien ainoa lapsi. Benny on sulkeutunut omaan maailmaansa, jossa videokameran läpi nähty ja tallennettu on paljon mielenkiintoisempaa kuin se, mitä paljas silmä voi todistaa. Omaa uraa luovien vanhempien huomaamatta Benny kuluttaa päivänsä väkivaltaelokuvien parissa, tarkkailemalla elämää ikkunastaan ja kuvaamalla videokamerallaan kaikkea vastaantulevaa.

Eräänä päivänä Benny tapaa nuoren tytön ja kutsuu tämän kotiinsa. Pahaa aavistamatta tyttö lähtee mukaan ja astuu Bennyn kylmään, tunteettomaan elämään. Pian kamera käy, eikä käsikirjoituksen hirvittävyys tunteile eikä anna armoa. Bennyn videossa vain kuolema saa repliikkejä.

Lisätietoa ohjelmasta

Bennyn video (Benny's Video), Itävalta/Sveitsi 1992. Ohjaus Michael Haneke.

Löydä lisää:

Itävalta, Michael Haneke
Suosittele227 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Amok - 71 katkelmaa

Ohjaaja Michael Haneken itävaltalaistrilogian päättävä elokuva verilöylystä wieniläisessä pankissa. Mikä ajoi nuorukaisen järjettömään veritekoon?

Funny Games (K15)

Ohjaaja Michael Haneken julma psykologinen trilleri, jossa katsoja haastetaan poikkeuksellisen suoraan. Vauraan perheen mukavasta viikonlopusta tulee kuolemanvakava painajainen, josta leikki on kaukana.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook