YLE Teema

 

Torstain Kino

Funny Games (K15)

Julkaistu torstaina 18.03.2010 0 kommenttia 268 suositusta

torstai 27.5. klo 21.50

Funny Games on väkivaltaelokuva, jossa katsojille ei anneta minkäänlaista tilaisuutta väkivallan äärellä viihtymiseen. Itävaltalaisen Michael Haneken julma psykologinen trilleri haastaakin katsojat poikkeuksellisen suoraan.

Äveriäs perhe - isä, äiti ja poika - saapuu viettämään rauhallista viikonloppua idylliselle loma-asunnolle järven rannalle. Isä ja poika lähtevät veneilemään, äiti jää valmistelemaan illallista. Tuntematon, siisti ja kohtelias nuorimies koputtaa oveen ja pyytää lainaksi paria kananmunaa. Pian paikalle ilmaantuu myös tämän ystävä. Keskustelun sävy ja vieraiden käytös saavat uhkaavampia ja arvaamattomampia piirteitä. Perheen miesten saapuessa veneretkeltä tilanne kärjistyy.

Viikonlopusta muodostuu kuolemanvakava painajainen ja peli, josta leikki on kaukana.

Haneke ohjasi Yhdysvalloissa vuonna 2008 tästä alkuperäisestä, saksankielisestä Funny Gamesista uuden, englanninkielisen version.

Lisätietoa ohjelmasta

Funny Games (Funny Games), Itävalta 1997, ohjaus Michael Haneke. K15

Löydä lisää:

väkivalta, Michael Haneke
Suosittele268 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Täydellinen maailma verkossa

Äärimmäisen ajankohtainen dokumenttielokuva verkon monenlaisista virtuaaliparatiiseista, joissa ihmiset syntyvät, elävät ja kuolevat. Joillekin verkosta on tullut lähes ainut todellisuus.

29.5. Teemalauantai: Bardot & Godard

Teemaillan aiheena on moderni mestariteos vuodelta 1963. Maineensa huipulla olleen seksisymbolin ja älykköohjaajan yhteistyönä syntynyt häikäisevän kaunis Keskipäivän aave kertoo elokuvanteosta ja erään avioliiton päättymisestä.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook