YLE Teema

 

Perjantain Kino

Brazil - tämän hetken tuolla puolen (16)

Julkaistu maanantaina 04.02.2013 0 kommenttia 76 suositusta

perjantai 29.3. klo 22.05

Terry Gilliam päästää mielikuvituksensa ja visuaalisen kekseliäisyytensä valloilleen vuonna 1985 valmistununeessa satiirisessa scifi-fantasiassa Brazil – tämän hetken tuolla puolen. Koomis-traagisessa dystopiassa pääosaa näyttelee Jonathan Pryce. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Robert De Niro, Kim Greist, Katherine Helmond, Ian Holm, Bob Hoskins ja Michael Palin.

Sam Lowry (Pryce) on pikkuvirkamies ja huonosti pyörivän byrokraattisen koneiston vähäpätöinen ratas totalitaarisessa, ankeassa yhteiskunnassa. Päiväunissaan hän on kuitenkin sankari, joka pelastaa kauniin neidon pulasta. Väärään paikkaan joutunut kärpänen käynnistää tapahtumaketjun, jossa putkimiehet, terroristit, vapaustaistelijat, ministerit, salaiset agentit ja poliisit muuttavat Lowryn elämän.

Gilliam teki elokuvan käsikirjoituksen Tom Stoppardin ja Charles McKeownin kanssa. Projektin yksi työnimi oli "1984 1/2". Nimellä tehtiin kunniaa kahdelle Brazilin esikuvalle: George Orwellin romaanille 1984 ja Federico Fellinin elokuvalle 8 1/2.

Elokuva on esitetty aiemmin Teemalauantaissa 13.10.2012.

Lisätietoa ohjelmasta

Brazil - tämän hetken tuolla puolen (Brazil), Britannia 1985. O: Terry Gilliam. N: Jonathan Pryce, Katherine Helmond, Michael Palin, Kim Greist, Robert De Niro, Ian Holm, Bob Hoskins. (16)

Suosittele76 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

30.3. Teemalauantai: Marilyn!

Marilyn Monroe riisuu pääsiäisenä pitkästä aikaa jumpperin. Hän on seksikkäimmillään elokuvassa Lemmenloukku, vastanäyttelijänään Yves Montand. Viimeisiä, sensuelleja kuvia Marilynistä näkee myös valokuvaaja Bert Sternistä kertovassa dokumentissa.

Särkyneiden haaveiden kaupunki (7)

Vincente Minnellin pureva klassikko Hollywoodista ja sen menestyjien välisestä katkerasta kilpailusta. Viidellä Oscarilla palkitun elokuvan pääosissa ovat Kirk Douglas ja Lana Turner.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook