YLE Teema

 

Kulttuuridokumentti

Depardieu

Julkaistu perjantaina 17.02.2012 0 kommenttia 142 suositusta

sunnuntai 9.6. klo 23.15

Ytimekkäästi suomeksi nimetty dokumentti Depardieu (Gérard Depardieu: une force qui va, Ranska 2008) on oman sukupolvensa suurimman ranskalaisnäyttelijän muotokuva. Dokumentissa seurataan kuvauksia niin New Yorkissa (elokuva Green Card) kuin Ranskassa (Cyrano de Bergerac). Ohjaaja Pierre-André Boutang kulki Depardieun mukana myös Kalkuttaan tapaamaan intialaisen elokuvan mestariohjaajaa Satyajit Rayta sekä Tourainen linnaan, jossa näyttelijästä tuli viininvalmistaja.

Kuuluisuus, raha, veljeily silmäätekevien kanssa, uteliaisuus, seikkailunhalu ja ystävyys Fidel Castron kanssa... Gérard Depardieu (s. 1948) on voimakastahtoinen mies. Hän voi esittää sekä sarjakuvahahmo Obelixia että äärimmäisen herkkää rekkakuskia Marguerite Durasin elokuvassa Le Camion.

Depardieun elämä on ollut täynnä yllätyksiä ja haasteita. Dokumentista syntyy kuva liike-elämän, taiteen, kaupallisuuden ja politiikan maailmassa surffailevasta, viiniä rakastavasta näyttelijästä.

Haastateltavina ovat muun muassa ohjaajat Peter Weir, Jean-Paul Rappeneau, Claude Berri ja Bertrand Blier. Mukana on myös näytteitä Depardieun merkittävimmistä elokuvista ja tv-esiintymisistä. Kahdensadan elokuvan jälkeen häntä voi pitää yhtenä harvoista eurooppalaisista supertähdistä.

Lisätietoa ohjelmasta

Depardieu (Gérard Depardieu: une force qui va), Ranska 2008. Dokumentti, ohjaus Pierre-André Boutang ja Pierre Philippe.

Suosittele142 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Särkyneiden haaveiden kaupunki (7)

Vincente Minnellin pureva klassikko Hollywoodista ja sen menestyjien välisestä katkerasta kilpailusta. Viidellä Oscarilla palkitun elokuvan pääosissa ovat Kirk Douglas ja Lana Turner.

Amerikkalainen yö (S)

Oscar-palkitussa elokuvassa François Truffaut esittää itse rakkauselokuvan ohjaajaa, jonka näyttelijöistä irtoaa enemmän tunteita kun kamera ei ole käynnissä. Pääosissa ovat Jean-Pierre Léaud ja Jacqueline Bisset.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook