YLE Teema

 

Runoraati

Designraati

Julkaistu perjantaina 18.03.2011 17 kommenttia 232 suositusta

sunnuntai 18.12. klo 20.25 ja torstai 22.12. klo 18.00

Designraati on Teeman raatien uusi tulokas, Runoraadin pikkusisar. Esineiden muotokielelle pisteitä antavat antiikin sekatyömies Wenzel Hagelstam, kokemuksellinen kaupunkikonsultti ja taiteilija Meiju Niskala, markkinointipäällikkö ja Raptorin jäsen Juho Jufo Peltomaa sekä kriitikko ja kuraattori Kaj Kalin.

Tavaroiden kanssa tanssii esittelyvideoissa Vera Nevanlinna. Kaikki ohjelmassa käsiteltävät tuotteet ovat Suomessa muotoiltuja. Ohjelmassa kysytään muuan muassa, että tuottavatko nämä esineet iloa, tekevätkö ne maailmasta paremman tai jostain toisesta esineestä tarpeettoman?

Suosittele232 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Runoraati

Runoraadin juhlasyksy jatkuu! Tulossa vielä muun muassa maailmanlopun runoja ja valoa.

Kommentit

Kristiina

Onnittelen alkuperäisen Runoraadin tekijöitä siitä KEKSELIÄISYYDESTÄ, jolla se tuo ja toteuttaa televisioon sen sisarohjelmia! Runojen analysointi ei aina jaksa kiinnostaa, varsinkaan jos itse runot eivät sytytä.

Jo Taloraati ilahdutti, koska siinä katsoja pääsee tutustumaan rakennuksiin, joita muuten tuskin pääsee näkemään. Enkä nyt tarkoita vain kaukaisen Shanghain maailmannäyttelyn paviljonkeja vaan myös Helsingin ympäristöön keskittyviä talonpaikkoja.

Designraati puolestaan ilmiselvästi innoitti monipuolisella esinevalikoimallaan katsojan lisäksi myös itse raatilaisia, koska esineet saivat heissä aikaan suoranaisen puheripulin. Kiinnostava ohjelma ja toteutus. Odotan jo seuraavaa.

Anonyymi

10 pistettä ja papukaijamerkki!!!

Petri

Hieno ohjelma! Erityisesti ilahdutti, että raatilaiset aivan oikein arvottivat tarpeellisen muotoilun turhakkeiden yläpuolelle!

Lisää!

Anonyymi

Todella kekseliäs, toimiva sekä koukuttavan kiinostava sisarformaatti Runoraadille. Lisää tätä.

veko

Herkullinen ohjelma! Lisää, kiitos. Runoraateja olen katsellut, mutta taloraadit menivät ohi... Täytyypä hakea niitä Yle Areenasta. Loistoidea tämäkin sovellus raateilusta. Mistä kaikesta näitä voikaan tehdä?

E.E

Runoraadista pidin kovasti ja samoin tämä designraati yllätti kiinnostavuudellaan. Raatilaisilla riitti paljon mielenkiintoista sanottavaa. Lisää näitä siis ! Itseäni kiinnostaisi myös nähdä kuvataideraati. Varsinkin tänä aikana, kun nykytaiteen arvostus tuntuu olevan erityisen alhaalla ja vain taistelevat metsot kelpuutetaan taiteeksi.

Nils

Mahtava ohjelma, odotan mielenkiinnolla seuraavaa jaksoa.

Ahaai

Loistava idea arvioida muotoilua, ja juuri käyttöesineiden arviointia.

Anonyymi

Suomalaiset ovat kuuluisia muotoilustaan, mutta tuntevat sitä harmittavan huonosti. Tällaiset ohjelmat tuovat muotoilun ymmärrettäväksi mielenkiintoisella ja hauskalla tavalla. Designraadissa on pienellä tuunaamisella potentiaalia vientituotteeksi! :) Lisää!

Jaakko

Designraati oli loistavaa parhautta! Vasta toisella (viimeisellä?) uusinnalla huomasin kyseisen ohjelman ja lumoutuneena jäin sitä katsomaan. Mielenkiintoista, "aidon elämän" designia, hyvä raati ja mukavaa keskustelua - lisää tällaista, kiitos!

Siinä vain sitten jäi huomisaamun tentin muistiinpanojen kertaaminen kesken... Ilmoitin ohjelmasta ystävälleni ja niin jäi häneltäkin :)

Anonyymi

Tosi kiva idea! Tätä lisää! Ja runoraatia myös pliis.

Anonyymi

Todella hyvä ohjelma, toivottavasti saa jatkoa.
Raatilaiset olivat hyviä paitsi Jufo Peltomaa, ihme pelle.
Arto Nyberg ohjelman perusteella odotin asiallista kaveria mutta antaakin kaikille 10 pistettä ja perustelee pisteet luettelemalla tuotteen huonot puolet, yrittikö olla vitsikäs en tiedä mutta ei toimi.
Voitte näyttää tämän pätkän tuleville raatilaisille esimerkkinä miten ei pidä käyttäytyä.
Muuten oli kyllä hyvä ohjelma.

Anonyymi

Hyvä ohjelma, tätä voipi toivoa lisää Teemalle.

Katariina

Designraati on ehottomasti tarpeellinen.

Anonyymi

Designraati on helmi, lisää tällaista. Maanläheinen tapa tuoda (yleensä sfääreissä liikkuvaa) muotoilukeskustelua kaikkien ulottuville. Ehdottomasti lisää designraatia! Olisi hauska, jos mukana raadissa olisi joskus taviskin, tai lapsi, tai nuori...

Anonyymi

Ei Jufon kaltaisia 10 pisteen antajia. Selkeä mielipide numerona annettuna on parempi. Ärsyttävää tuotteen esittelyä tanssilla. Parempi vain esitellä tuote ja sen käyttö ihan normaalisti. Muuten hyvä idea ohjelmaksi.

Anonyymi

Mielestäni ohjelman raati on muuten ihan varteenotettava mutta ehdottomasti Jufo Peltomaan tilalle tulisi ottaa joku joka tietää oikeasti jotain muotoilusta. Ehdottaisin vaikkapa suunnittelijan ja asiantuntijuuden näkökulman mukaantuomista teollisen muotoilijan kautta. Löytyisi se asiantuntijuuden näkökulma ohjelman mielipiteisiin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook