YLE Teema

 

Double Take - Hitchcockin kaksoisolento

Julkaistu maanantaina 22.07.2013 0 kommenttia 65 suositusta

maanantai 12.5. klo 19.00

Johan Grimonprezin ohjaama Double Take - Hitchcockin kaksoisolento on omaperäinen elokuvallinen tutkielma illuusion, elokuvan ja television voimasta. Elokuvan päähenkilö on Alfred Hitchcock, joka kohtaa kaksoisolentonsa 1960-luvun alun kylmän sodan ja paranoian ilmapiirissä. Hitchcockin lisäksi tarinaan kietoutuvat muun muassa Nikita Hruštšovin ja Richard Nixonin tapaaminen vuonna 1959, Kuuban ohjuskriisi sekä pikakahvia seksistisesti markkinoivat 1950-luvun tv-mainokset.

Grimonprezin elokuva valmistui vuonna 2009. Se on ainutlaatuinen dokumentin, esseen ja trillerin risteytys, jossa Hitchcock-imitointi ja luovasti leikattu arkistomateriaali rakentavat kertomusta ohjaajasta, kaksoisolennosta ja murhasta. Tarinan "macguffin" taitaa tällä kertaa olla Hitchcock itse.

Aidon Hitchcockin lisäksi Double Takessa nähdään ohjaajan kaksoisolentona elantonsa hankkinut Ron Burrage ja kuullaan Hitchcockille äänen lainannutta imitaattori Mark Perryä. Elokuvan käsikirjoituksen on tehnyt kirjailija Tom McCarthy.

Double Take sai tv-ensi-iltansa Hitchcockille omistetussa Teemalauantaissa 26.1.2013. 

Lisätietoa ohjelmasta

Double Take - Hitchcockin kaksoisolento (Double Take), Belgia 2009. Ohjaus Johan Grimonprez.

Suosittele65 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

17.5. Teemalauantai: Shakkimestarit

Lauantai-ilta taistellaan shakkilaudalla - maailmanmestaruudesta, maailman herruudesta ja omasta elämästä. Illan kaksi jännittävää dokumenttielokuvaa ovat Bobby Fischer vastaan maailma (Bobby Fischer Against the World) ja Pitkä tie loppupeliin (Album 61).

24.5. Teemalauantai: Päiväperhoja ja työläisiä

Totta ja tarua eurooppalaisesta prostituutiosta: Catherine Deneuve viettää iltapäiviä bordellissa Luis Buñuelin elokuvassa Päiväperho; seksityöläisten historiasta kerrotaan dokumenttielokuvassa Maailman vanhin ammatti.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook