YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Elävä arkisto: Toiveiskelmiä 5

Julkaistu perjantaina 15.02.2013 1 kommenttia 50 suositusta

tiistai 5.3. klo 21.55

Iskelmä-Suomi-sarjaa komppaava Teeman Elävän arkiston Toiveiskelmiä-sarja päättyy kahdella jaksolla suosikkisarjasta Laulava sydän. Jaksot ovat Agents! ja Toivotut.

Illan ensimmäisessä ohjelmassa Laulava sydän: Agents! vuodelta 1999 Jorma Kääriäinen, Topi Sorsakoski (1952-2011) ja Katri Helena esiintyvät rautalankayhtye Agentsin solisteina. Agentsin perusrivissä soittavat Esa Pulliainen, Kai Pulliainen, Heikki Sandren, Perdo Hietanen ja Vesa Anttila.  Western-henkisen show'n ohjelmistossa on mm. rautalankaversiona Johnny Guitar, Topi Sorsakosken laulamana Kirje ja Varjojen yö, Jorma Kääriäisen laulamana It's Now Or Never ja All Shook Up sekä Katri Helenan tulkitsemana Niin monta virtaa ja Peluri.

Kotimainen iskelmämusiikki koki 1990-luvulla voimakkaan nousun, eikä vähiten Agentsin ja Topi Sorsakosken asioista. Agentsin rautalankaa ja beatmusiikkia iskelmäperinteeseen yhdistelevä tyyli oli tullut tunnetuksi jo 1980-luvulla ja oli edesauttamassa suomalaisen tanssilavakulttuurin elpymistä.

Paketin toisessa jaksossa Laulava sydän: Toivotut (1999) tunnetut artistit esittävät suomalaisten toiveiskelmiä vuosikymmenien varrelta. Ohjelman suosikkimusiikkia esittävät Katri Helena, Paula Koivuniemi, Lea Laven, Eila Pienimäki, Arja Koriseva, Anneli Saaristo, Marion, Eija Kantola, Brita Koivunen sekä Päivi Paunu orkesterin säestyksellä. Juontaja on Raimo Lintuniemi.

Lisätietoa ohjelmasta

Laulava sydän: Agents! (1999)
Musiikkohjelma, jossa rautalankayhtye Agents isännöi solistinaan Jorma Kääriäinen. Solistivieraita myös Katri Helena ja Topi Sorsakoski. Väri. Stereo.

Laulava sydän: Toivotut (1999)
Musiikkiohjelma, jossa tunnetut artistit esittävät studiossa suomalaisten toiveiskelmiä vuosikymmenien varrelta. Väri.Stereo.

Suosittele50 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Stadilaista tangoa etsimässä

Dokumenttielokuvassa seurataan Tuomari Nurmiota täyttämässä kutsumustehtäväänsä "pelastaa suomalainen tango”. Mukana Kongontien orkesteri, ohjaajana Tahvo Hirvonen.

Yhden tähden hotelli

Jussi-palkittu dokumenttielokuva muusikko Jorma Kääriäisestä, legendaarisen Agents-yhtyeen entisestä solistista. Koti on tien päällä, mies aina matkalla kohti unelmaansa. Ohjaus Ari Matikainen 2007.

Kommentit

Atro Niiniluoto

Heti tuli mieleen Sorsakosken muisto, kun hän astui esiin. Varjojen yöstä minulla on myös Sammy Babitzinin versio. Myös Toivotut-osiossa oli niin monta tuttua kappaletta, että teki mieli laulaa mukana. Lintuniemen Raimon muistan myös Levyraadista. Rauha muistolle.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook