YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Teeman lahjapaketit 2013

Ensimmäinen elokuva

Julkaistu torstaina 19.12.2013 0 kommenttia 51 suositusta

maanantai 30.12. klo 15.05

Dokumenttielokuvassa Ensimmäinen elokuva (The First Movie, 2009) pienen kurdikylän lapset Pohjois-Irakissa näkevät ja tekevät elokuvia ensi kerran elämässään. Prix Italia -palkitun taianomaisen, persoonallisen dokumenttielokuvan on ohjannut Mark Cousins.

Mark Cousins vietti itse lapsuutensa väkivaltaisessa Pohjois-Irlannissa ja löysi lohtua elokuvista. Nyt hän haluaa tarjota saman elämyksen sodan runteleman Goptapan kylän lapsille.

Nykyisin Skotlannissa asuvan kriitikko-ohjaajan 15-osainen suursarja Elokuvan tarina esitettiin Teemalla syksyllä 2012. Cousins on sen jälkeen tehnyt sarjaan "lisäosan", joka käsittelee lastenelokuvien historiaa.

Dokumentin ensiesitys Teemalla oli Teemalauantaissa syksyllä 2012 yhdessä Thomas Balmèsin Vauvat-elokuvan kanssa.

Lisätietoa ohjelmasta

Ensimmäinen elokuva (The First Movie, Britannia / Kanada 2009). Dokumenttielokuva, ohjaus Mark Cousins.

Suosittele51 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Vauvat

Thomas Balmèsin hurmaavassa dokumenttielokuvassa seurataan neljän vauvan ensimmäistä ikävuotta ensirääkäisystä ensiaskeliin eri puolilla maapalloa, ultramoderneista Tokiosta ja San Franciscosta Mongolian aroille ja Namibian savimajoihin.

Marina Abramovic: The Artist is Present

Ainutlaatuisen vaikuttava dokumenttielokuva seuraa rohkeasti rajoja rikkoneen, pöyristyttävänkin serbialaistaiteilijan valmistautumista tämän koko elämäntyön kattavaan näyttelyyn New Yorkin MoMAssa. Taiteilija on nyt todella läsnä!


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook