YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Teeman lahjapaketit 2013

Marina Abramovic: The Artist is Present

Julkaistu torstaina 19.12.2013 1 kommenttia 47 suositusta

maanantai 30.12. klo 19.10

Matthew Akersin esikoisohjaus Marina Abramovic: The Artist is Present on hieno henkilökuva yli 40 vuotta taiteen rajoja rikkoneesta serbialaissyntyisestä performanssitaiteilijasta. Dokumenttielokuvassa seurataan lumoavan, urhean ja jopa pöyristyttävän Abramovicin valmistautumista tämän koko elämäntyön kattavaan näyttelyyn New Yorkin modernin taiteen museossa MoMAssa.

Abramovicin ja hänen pitkäaikaisen työ- ja elämänkumppaninsa Ulayn performanssit liikuttivat ja shokeerasivat aikansa taideyleisöjä 1970-80-luvuilla. Näistä performansseista tehtyjen rekonstruktioiden lisäksi näyttelyssä on nyt esillä taiteilija itse. Ja Marina Abramovic on todella läsnä, intensiivisesti koko näyttelyn ajan!

Dokumenttielokuvan ja näyttelyn keskiössä on katse - läpitunkeva, järkyttävä, lohduttava, ikimuistoinen kohtaaminen tekijän ja kokijan välillä.

Dokumenttielokuvan ensiesitys oli Teemalauantaissa 19.1.2013.

Lisätietoa ohjelmasta

Marina Abramovic: The Artist is Present, USA 2011. Ohjaus Matthew Akers.

Suosittele47 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Niki ja Jean, taiteen alkemiaa

Maailmankuulun kuvanveistäjäparin, Niki de Saint-Phallen ja Jean Tinguelyn, tarina.

Gorkyn abstrakti elämä

Ohjaaja Cosima Spenderin kertomus suvustaan, jonka keskiössä on vuonna 1948 itsemurhan tehnyt isoisä, taidemaalari Arshile Gorky.

Kommentit

KolmasKerta

Jos aikoo katsoa yhden kulttuuriohjelman vuodessa, kannattaa valita tämä. Marina Abramovic on aikamme Picasso - taiteilija aivan omalla tasollaan. Hän on erittäin älykäs, mutta ei snobbaile vaikeilla sanoilla. Teokset ovat kenen tahansa ymmärrettävissä, mutta niissä riittää myös pohdittavaa pitkäksi aikaa. Suosittelen todella unohtamaan ennakkoluulot performanssitaidetta kohtaan. Minullakin niitä oli, mutta onneksi voi aina muuttaa mielipidettään.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook