YLE Teema

 

Teemalauantai

22.12. Teemalauantai: Vauvoja ja lapsia

Julkaistu torstaina 09.08.2012 22 kommenttia 206 suositusta

Syyskuinen teemailta uusitaan lukuisten toiveiden johdosta.

lauantai 22.12. klo 21.00-24.00

Lauantain lapsellisessa teemaillassa esitetään kaksi ainutlaatuista dokumenttielokuvaa ja tarjotaan kaksi hurmaavaa, hauskaa ja liikuttavaa näkökulmaa vauvaikään, lapsuuteen ja maailmaan lasten silmin: elokuvat ovat Thomas Balmèsin Vauvat ja Mark Cousinsin Ensimmäinen elokuva. Niiden perspektiivi ulottuu ultramodernista Tokiosta savimajojen Afrikkaan ja sodan runtelemalle Irakin kurdialueelle.

Illan avaava Thomas Balmèsin dokumenttielokuva Vauvat (Babies, 2010) seuraa neljän vauvan ensimmäistä ikävuotta ensirääkäisystä ensiaskeliin eri puolilla maapalloa. Kommentaaria ei tarvita, kun Balmes seuraa, miten vauvat opettelevat elämää San Franciscossa, Tokiossa, Mongolian aroilla ja Namibian aavikolla.

Ranskalainen Balmès tunnetaan Suomessa parhaiten Nokiasta kertovasta dokumentistaan Säädyllinen tehdas, joka on katsottavissa Yle Areenassa.

Ensimmäinen elokuva

Illan toisessa dokumentissa Ensimmäinen elokuva (The First Movie, 2009) pienen kurdikylän lapset Pohjois-Irakissa näkevät ja tekevät elokuvia ensi kerran elämässään. Prix Italia -palkitun taianomaisen, persoonallisen dokumenttielokuvan on ohjannut Mark Cousins. Cousins vietti itse lapsuutensa väkivaltaisessa Pohjois-Irlannissa ja löysi lohtua elokuvista. Nyt hän haluaa tarjota saman elämyksen sodan runteleman Goptapan kylän lapsille.

Mark Cousinsin 15-osaista suursarjaa Elokuvan tarina on esitetty Teemalla sunnuntai-iltaisin koko syksyn ajan.

Joulukuiseen uusintaan on lisätty vielä newyorkilaisen Jay Rosenblattin lyhytelokuva Elokuvauksen alkeet (Beginning Filmmaking, 2008), jossa ohjaaja antaa kameran nelivuotiaalle tyttärelleen. Millaisen elokuvan pikkulapsi saa aikaiseksi? 

Lisätietoa ohjelmasta

Vauvat (Babies, Ranska 2010). Dokumentti. Ohjaus: Thomas Balmès.

Ensimmäinen elokuva (The First Movie, Britannia / Kanada 2009). Dokumentti. Ohjaus: Mark Cousins.

Elokuvauksen alkeet (Beginning Filmmaking, USA 2008). Dokumentti. Ohjaus: Jay Rosenblatt.

Suosittele206 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Fanny ja Alexander (12)

Ingmar Bergmanin henkilökohtainen suurdraama kertoo nuoresta pojasta, joka joutuu ankaran isäpuolensa silmätikuksi. Mestariohjaajan elokuvauran joutsenlaulu täyttää 30 vuotta jouluna 2012.

Chaplinin poika (S)

Viikonlopun Chaplin-elokuvakolmikon avaa liikuttava kertomus orpopojasta ja kulkurista. Pääosissa Chaplin itse ja poikaa esittävä Jackie Coogan.

Kommentit

MasterJ

oikein hieno oli elokuva, ainakin se mitä kerkesin katsoa...harmi ettei tällä ole areena-aikaa :(

AS

Kovasti tätä kehuttu, mutta itseltä meni ohi... saisiko uusintaa?

Anonyymi

Uusintaa?

Hanna

Harmittaa kovasti, että meni ohi. Ajattelin ihan, että areenastahan sen sitten katson, muttei siellä ollutkaan.

Yle Teema

Harmillista, mutta kummallekaan teemaillan dokumenttielokuvalle ei ole saatu Areena-oikeuksia. Uusintaakin pitää valitettavasti odotella jonkin aikaa.

Marja

Vauvoja ja lapsia on hauska ja laadukas dokumentti.

Maisa

Minä myös näin vain loppuosan ja luulin löytäväni Areenasta... :(

Toivottavasti uusitte pian!

Anonyymi

Muistin väärin ohjelma-ajan ja ensimmäinen meni ohi. Luulin myös löytäväni sen Areenasta mutta ei. Uusintaa odotan myös innolla.

Anna

Yhdyn uusintapyyntöihin! (Digiboksi nauhoitti elokuavsta vain osan...)

Anonyymi

Uusintaa toivon minäkin ja mielellään Areenaan. Luulin voivani katsoa sieltä..

Jaana

Aivan ihan ohjelma tuo Vauvat. Toivottavasti uusinta tulee pian että nekin jotka eivät tätä nähtee näkisivät sen pian. Varsinkin Afrikan vauva oli ihan huippu :D

Anonyymi

Vauvat hurmasi, harmittavasti näin siitä vain lopun. Uusintaa odottaen!

Anonyymi

Vauvat dokkari huikea, alku jäi näkemättä. Viikonlopun puhutuin ohjelma jäi monelta näkemättä. Voisikohan uusintasuunnitemaa aikaistaa?

Atro Niiniluoto

Söpöjä vauvoja. Kaikki olemme olleet samanlaisia hömppiä. Pidin myös Ensimmäisestä elokuvasta, koska sodan runtelemalla alueella on varmasti lapselle saavutus päästä tekemään leffaa ihan itse.

nyymi

Areenalle esitysaikaa?

Kati

Pikaista uusintaa toivon minäkin, unohtui ottaa "nauhalle" tuo vauvaelokuva!

Yle Teema

Hei kaikki,
kuten tuolla ylempänä jo totesimme, emme valitettavasti ole saaneet Vauvat-dokumentille nettioikeuksia. Uusintapyyntöjä on tullut valtavasti, joten selvittelemme asiaa.

Yle Teema

Hei kaikki! Lukuisten toiveiden johdosta koko teemailta uusitaan lauantaina 22.12.

Retu-P

Ihanaa, että uusitaan!!

Maisa

Ilokseni huomaan, että Vauvat dokumentti uusitaan.

Kiitos teille Teemalaisille, teette hienoa työtä!! Laatuohjelmia!

Fresia

Kävin kuuntelemassa Jari Sinkkosen luentoa ja hän suositteli kovasti Vauvat-dokumentin katsomista kun se tulee uusintana. Ja se meni jälleen ohi, nyt joulunaluskiireiden vuoksi! Joulunpyhinä olisi paremmin aikaa seurata tv-ohjelmia, ajankohta uusimiselle oli mielestäni epäonnistunut.

Uusikaa nyt ihmeessä kolmannen kerran, kun kerran nettioikeuksia ei ole.

Raija

Voi, voi, mikä suunnaton harmi, että tämä meni nytkin ohi. Kuulin paljon kehuja jo ensimmäisen esityksen nähneiltä. Jossain vaiheessa huomasin, että on tulossa uusintana, mutta olin vääränä lauantaina valmiina nauhoittamaan. Ikävä kyllä esitys oli taaskin mennyt. Tuntuu olevan todella suosittu ja haluttu ohjelma, joten eikö nettiesityksen oikeutta voisi vielä selvittää, että me onnettomatkin pääsisimme näkemään tämän kehutun dokumentin. Tai sitten uusinta vielä kerran.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook