YLE Teema

 

Lauantain Kino

Frida (K15)

Julkaistu perjantaina 13.05.2011 0 kommenttia 203 suositusta

lauantai 4.6. klo 21.00

Kahdella Oscarilla palkittu elokuva meksikolaisen Frida Kahlon taiteesta, politiikasta ja myrskyisästä rakkauselämästä. Elokuvan ohjasi Julie Taymor vuonna 2002. Fridana nähdään Salma Hayek. Muuta tähtikaartia ovat Alfred Molina, Antonio Banderas, Geoffrey Rush, Ashley Judd ja Edward Norton.

Frida Kahlo (1907-54) oli meksikolainen taidemaalari, josta tuli modernin taiteen kansainvälinen sensaatio poliittisen, sosiaalisen ja taiteellisen vallankumouksen keskiössä. Julkinen Kahlo oli rohkea, poliittinen ja värikäs hahmo. Yksityiselämässä taitelija kärsi kivuista, sairauksista ja traagisen liikenneonnettomuuden seurauksista. Hänellä oli myrskyisä suhde taiteilija Diego Riveraan, jonka kanssa hän oli kahdesti naimisissa. Kahlolla oli suhde myös venäjältä karkotettuun vallankumoukselliseen Lev Trotskiin.

Meksikon alkuperäiskansojen taidetta, surrealismia ja symboliikkaa omaan elämäänsä omaperäisesti yhdistellyt Kahlo on noussut kuolemansa jälkeen 1900-luvun merkittävimpiin kuuluvaksi taiteilijaksi ja erityisesti feministien esikuvaksi.

Lisätietoa ohjelmasta

Frida, USA 2002. O: Julie Taymor. N: Salma Hayek. Alfred Molina, Antonio Banderas, Geoffrey Rush, Ashley Judd, Edward Norton. K15

Suosittele203 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Prêt-à-porter

Tähdillä lastattu komedia muotimaailman ympärillä pörräävistä ihmisistä. Ohjaus Robert Altman, mukana Pariisin muotiviikoilla mm. Julia Roberts, Tim Robbins, Marcello Mastroianni, Sophia Loren ja Kim Basinger.

Huuma (16)

Kathleen Turner on 1980-luvun femme fatale Lawrence Kasdanin eroottisessa trillerissä. Floridan kuumuudessa kohtalokkaaseen naiseen rakastuvaa lakimiestä esittää William Hurt.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook