YLE Teema

 

Lauantain Kino

Ihmeidentekijä

Julkaistu tiistaina 18.05.2010 0 kommenttia 274 suositusta

Kino: Ihmeidentekijä

lauantai 6.8. klo 21.00

Tositarinaan perustuva Ihmeidentekijä (The Miracle Worker) on kertomus kuuromykästä ja sokeasta Helen Kelleristä ja hänen opettajastaan. Elokuvan ohjasi Arthur Penn vuonna 1962.

Helen Keller (Patty Duke) sairastuu vakavasti pian syntymänsä jälkeen. Hän selviää sairaudesta, mutta jää kuuroksi ja sokeaksi eikä siksi koskaan opi myöskään puhumaan. Vauvaiästä asti hän on ollut eristettynä hiljaiseen ja pimeään maailmaansa ilman yhteyttä keneenkään.

Helenin vanhemmat palkkaavat tyttärelleen kokopäiväisen hoitajan, Annie Sullivanin (Anne Bancroft). Annie on itse saanut vastikään takaisin oman näkökykynsä, ja hän ymmärtää Helenin ahdingon. Itseään säästämättä hän päättää päästä yhteyteen Helenin kanssa ainoan yhteisen kielen, kosketuksen voimalla ja opettaa tämän pärjäämään maailmassa. Aluksi Helen vastustaa väkivalloin Annien yrityksiä, eihän hän tiedä, mitä tapahtuu. Annie ei kuitenkaan anna periksi, ja pitkän kamppailun jälkeen hänen ponnistelunsa palkitaan.

Arthur Pennin ohjaaman elokuvan pääosien esittäjät Anne Bancroft ja Patti Duke saivat Oscarit rooleistaan.

Lisätietoa ohjelmasta

Ihmeidentekijä (The Miracle Worker/USA, 1962) Ohjaus: Arthur Penn. Pääosissa: Anne Bancroft, Patti Duke.

Suosittele274 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Exodus

Leon Urisin menestysromaaniin perustuva suurelokuva Israelin valtion synnystä. Pääosissa Paul Newman ja Eva Marie Saint, ohjaus Otto Preminger.

Arabian Lawrence (K15)

David Leanin seitsemän Oscarin jättieepos nuoren brittiupseerin vaiheista Arabiassa ensimmäisen maailmansodan aikaan. Nimiosassa on Peter O'Toole.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook