YLE Teema

 

Perjantain Kino

I'm Not There (12)

Julkaistu perjantaina 14.12.2012 1 kommenttia 85 suositusta

perjantai 25.1. klo 22.00

I’m Not There (2007) on ohjaaja Todd Haynesin luoma jännittävä, "dylanmaisen" rockrunon lailla etenevä muotokuva Bob Dylanista. Vaikka mukana on elämäkerran aineksia, omaperäinen elokuva tutkii pikemminkin Dylanin myyttiä, tai myyttejä.

Elokuva ottaa kaiken irti Dylanin kameleonttimaisuudesta. Dylania esittää peräti kuusi eri näyttelijää, joista yksi on nainen ja yksi nuori musta poika. Kukin tuo esiin yhden puolen Dylanista: upea Cate Blanchett on 1960-luvun rocktähti, Christian Bale on folklaulaja, joka tulee uskoon, Richard Gere on erakko, Heath Ledger on perheenisä, julkkis ja näyttelijä, Ben Whishaw on runoilija, Marcus Carl Franklin on 11-vuotias musta Woody Guthrie…

Dylanin musiikki soi elokuvassa sekä alkuperäisenä että uusina versioina. Sitä tulkitsevat muun muassa Wilcon, Sonic Youthin ja Televisionin jäsenet. Nimensä elokuva on saanut Dylanin 1960-luvulla tekemästä laulusta, jota ei ole aiemmin virallisesti julkaistu.

I'm Not There -elokuvan ensiesitys Teemalla oli Bob Dylanille omistetussa Teemalauantaissa 6.3.2010 dokumenttielokuvan Don't Look Back parina.

Lisätietoa ohjelmasta

I'm Not There (USA 2007). O: Todd Haynes. N: Cate Blanchett, Christian Bale, Richard Gere, Heath Ledger, Ben Whishaw, Charlotte Gainsbourg, Julianne Moore, Michelle Williams, Marcus Carl Franklin.

Suosittele85 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Rockin klassikkolevyt: Peter Gabriel / So

Vuonna 1986 ilmestyneestä So-levystä puhuvat Peter Gabrielin itsensä lisäksi mm. Daniel Lanois, Tony Levin ja Laurie Anderson. Peter Gabriel esittää juuri So-albumin Suomen-keikallaan toukokuun lopulla.

Rockin klassikkolevyt: Wish You Were Here

Pink Floydin menestysalbumin teosta kertovat yhtyeen jäsenet Roger Waters, Dave Gilmour, Nick Mason ja postuumisti myös Richard Wright. Haastateltavana on myös levyn kuuluisan kannen tekijöitä.

Kommentit

Anonyymi

Siinä hän on, maailman upein ja täydellisin näyttelijä, Cate Blanchett!
Ei mulla muuta.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook