YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Intia, kotimaani

Julkaistu perjantaina 02.03.2012 0 kommenttia 115 suositusta

lauantai 29.9. klo 10.30

"Rakas poikani... sydämeni särkyy. Tuntuu kuin tekisin kuolemaa... en kestä elämää ilman sinua. Palaa kotimaahasi ja rakenna elämäsi täällä.”

Intia, kotimaani on dokumenttielokuva miehestä, joka tuhansien muiden lailla lähti kotimaastaan ja tuhansien muiden lailla uskoi voivansa palata. Yhdeksän kuukauden jälkeen hän joutui toteamaan, että sopeutuminen vanhaan kotimaahan oli mahdotonta. Edessä oli toinen muutto Englantiin.

Dokumentin ohjaaja Sandhya Suri kertoo oman isänsä ja yhden kadotetun sukupolven tarinaa. Materiaalina hänellä on monenlaista 40 vuoden aikana kertynyttä aineistoa: äänikirjeitä ja vanhoja kaitafilmejä, BBC:n 1960-luvulla esittämiä maahanmuuttajien valistusohjelmia, kotiväen Englantiin lähettämiä 1970-luvun Bollywood-elokuvia...

Lue lisää:
Elokuvan kotisivut
(englanniksi)

Lisätietoa ohjelmasta

Intia, kotimaani (I for India), 2007. O: Sandhya Suri. Tuotanto Arte-ZDF, yhteistyössä YLE Teema.

Suosittele115 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

29.9. Teemalauantai: Vihaiset miehet

Viha kiehtoo sekä modernissa nettijulkisuudessa että perinteisessä tv-maailmassa. Dokumentti Internetin vihaisin julkkis kertoo tahtomattaan kuuluisaksi tulleesta mainosmiehestä. Sidney Lumetin elokuva Kasvot kuvaruudussa on moderni klassikko tv-kasvosta, joka muuttuu amerikkalaisen tyytymättömyyden äänitorveksi.

Elokuvan tarina

Mark Cousinsin 15-osainen dokumenttisarja kertoo elokuvataiteen kehityksestä 1800-luvun lopulta 2000-luvulle asti. Persoonallinen tutkimusmatka ulottuu 12 vuosikymmenelle ja kuudelle mantereelle, Japanista Dakariin, Hollywoodista Hongkongiin ja Mélièsistä Avatariin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook