YLE Teema

 

Teemalauantai

29.9. Teemalauantai: Vihaiset miehet

Julkaistu perjantaina 10.08.2012 2 kommenttia 106 suositusta

lauantai 29.9. klo 21.00-00.25

Viha on vahva voima sekä modernissa Youtube-julkisuudessa että perinteisemmässä tv-maailmassa.

Teemaillan avaa vuonna 2009 valmistunut dokumentti Winnebago Man eli Internetin vihaisin julkkis. Se kertoo tahtomattaan kuuluisaksi tulleesta vihaisesta mutta muuten tavallisesta miehestä. Malttinsa Winnebago-auton mainoskuvauksissa menettäneen Jack Rebneyn pieleen menneet otot levisivät ensin videonauhoina, ja internetin myötä niistä tuli maailmanlaajuinen Youtube-hitti.

Miten nettihuumorin tähti ja kohde itse suhtautuu julkisuuteen? Ohjaaja Ben Steinbauer lähti ottamaan selvää. Lopputuloksena on äärettömän hauska mutta myös kirvelevä dokumentti oudosta uudesta mediailmiöstä.

Peter Finch uutistenlukijanaTeemaillan päättää vuonna 1976 ensi-iltansa saanut, mutta yhä ajankohtainen elokuva tv-julkisuuden ja katsojakilpailun kyynisistä laeista. Network eli Kasvot kuvaruudussa kertoo television uutistenlukijasta, joka muuttuu amerikkalaisen tyytymättömyyden äänitorveksi. Sidney Lumet ohjasi satiirisen elokuvan, ja pääosia esittävät Peter Finch, Faye Dunaway, William Holden ja Robert Duvall.

Kasvot kuvaruudussa toi tekijöilleen neljä Oscaria: näyttelijäpalkinnot Peter Finchille, Faye Dunawaylle ja sivuosaa esittäneelle Beatrice Straightille sekä parhaan käsikirjoituksen palkinnon Paddy Chayefskylle.

Lisätietoa ohjelmasta

Internetin vihatuin julkkis (Winnebago Man), Yhdysvallat 2010. Dokumentti, ohjaus Ben Steinbauer.

Kasvot kuvaruudussa (Network), Yhdysvallat 1976. Ohjaus: Sidney Lumet. Näyttelijät: Peter Finch, Faye Dunaway, William Holden, Robert Duvall. (16)

Suosittele106 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvan tarina

Mark Cousinsin 15-osainen dokumenttisarja kertoo elokuvataiteen kehityksestä 1800-luvun lopulta 2000-luvulle asti. Persoonallinen tutkimusmatka ulottuu 12 vuosikymmenelle ja kuudelle mantereelle, Japanista Dakariin, Hollywoodista Hongkongiin ja Mélièsistä Avatariin.

13.10. Teemalauantai: Kuviteltuja maailmoja

Teemailta on omistettu kahdelle fantasian ja tieteiskuvitelmien mestarille: äskettäin kuollut sarjakuvan visionääri Moebius on dokumentin aiheena, Monty Python -juurista pitkälle ponnistanut Terry Gilliam on ohjannut illan päättävän huikean Brazil-elokuvan.

Kommentit

Anonyymi

"I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!"

Anonyymi2

ARE YOU TALKING TO ME ?

IS IT ME THAT YOU ARE TALKING TO ?

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook