YLE Teema

 

Iskelmä-Suomi 2: Kuningattaret

Julkaistu perjantaina 18.01.2013 1 kommenttia 70 suositusta

Vaikka viihdemaailmassa on aina puhuttu tähtien tekijöistä, todellista tähteä ei voi synnyttää väkisin. Katri Helena ja Paula Koivuniemi ovat Iskelmä-Suomen mittakaavassa malliesimerkkejä siitä, mitä vuosikymmenestä toiseen kantava kestotähteys on.

Suomalaisessa iskelmässä on kaksi kuningatarta. Kummankin matkareitti on kulkenut halki 1960-luvun murtuvan ja muuttuvan maan, läpi huonojen aikojen ja menestyksen vuosien. Tien poskeen on jäänyt iskelmän keskeisiä virstanpylväitä, voittoja ja hävittyjä kamppailuita, oikeita ja vääriä valintoja.

Tämä on kahden voimakkaan naisen matkakertomus halki Iskelmä-Suomen. Missä he kävivät ja miksi? Mikä on heidän perintönsä nuoremmille naistähdille?

2. osan päähenkilöt ovat Katri Helena ja Paula Koivuniemi. Sivurooleissa Lea Laven, Eini, Kaija Koo, Anne Mattila ja Suvi Teräsniska

 

 

 

Lisää Elävässä arkistossa:

Iskelmä-Suomella on vaalea ja tumma kuningatar

Suosittele70 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Iskelmä-Suomi

Iskelmä-Suomi on Rock-Suomen tekijöiden uusi kymmenosainen sarja, joka kertoo iskelmämusiikin avulla suomalaisten salattujen tunteiden historian. Iskelmän historia on suomalaisen mentaliteetin tarina, joka elää meissä kaikissa.

Iskelmä-Suomi 3: Syvä kuin meri

Tarina siitä, kuinka uuden pohjoisen sielun saanut tango aiheutti räjähdyksen, jonka kaiku kiirii edelleen. Tango antaa ujolle kansalle luvan tulla lähelle samalla kun se soi ääniraitana katoavalle maailmalle.

Kommentit

Mellunmäki

Minulle sa ainoa oikea Kuningatar on ihastuttava Eini! Ei ole jämähtänyt 70/80-luvuille, vaan tehnyt vahvaa paluuta 2000-luvun.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook