YLE Teema

 

Iskelmä-Suomi 4: Kaupungin valot

Julkaistu perjantaina 18.01.2013 0 kommenttia 82 suositusta

Epätodellista puhtautta hehkuva maalaismiljöö on erottamaton osa suomalaisen iskelmän sielunmaisemaa. Iskelmällä on kuitenkin aina ollut myös aivan toisenlainen, kaupunkiympäristön kuumeisesta energiasta ja avoimesta ilmapiiristä ammentava puolensa. Iskelmän säikeissä on soinut jazzin rytmi, urbaani viihde-eleganssi ja rikas kansainvälisten impulssien kirjo.

Tämä tarina kertoo vaikutteiltaan ja esikuviltaan anglo-amerikkalaisesta ja länsieurooppalaisesta kaupunki-iskelmästä, joka ei lyhyitä valtakausia lukuun ottamatta ole ollut enemmistön ääni iskelmäkulttuurissa. Se on kuitenkin haastanut ja synnyttänyt uutta, pakottanut Iskelmä-Suomen kehittymään ja kuuntelemaan maailmaa.

4. osan päähenkilöt ovat Erik Lindström, Laila Kinnunen, Vieno Kekkonen, Kai Lind & Four Cats, Carola, Jaakko Salo, Rauno Lehtinen ja Seija Simola.

Suosittele82 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Iskelmä-Suomi

Iskelmä-Suomi on Rock-Suomen tekijöiden uusi kymmenosainen sarja, joka kertoo iskelmämusiikin avulla suomalaisten salattujen tunteiden historian. Iskelmän historia on suomalaisen mentaliteetin tarina, joka elää meissä kaikissa.

Iskelmä-Suomi 5: Yes Sir, alkaa polttaa

1960-luvulla suuri myllerrys nostaa esiin uudet solistitähdet ja uudet soundit Iskelmä-Suomessa. Maailman pop ja viihdehitit vyöryvät suomeen kiihtyvällä vauhdilla ja 1970-luvulla voi puhua jo hyökyaallosta.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook