YLE Teema

 

Jerusalem lautasella

Julkaistu tiistaina 01.04.2014 1 kommenttia 26 suositusta

keskiviikko 21.5. klo 21.00

Keittiömestari Yotam Ottolenghi palaa kotikaupunkiinsa Jerusalemiin tutustumaan sen tavattoman rikkaan ja monimuotoisen ruokakulttuurin kätkettyihin aarteisiin. Jerusalemissa ruoka kykenee vetämään ihmiset saman pöydän ääreen poliittisten jakolinjojen eri puolilta.

Yotam laittaa ruokaa arabien ja juutalaisten kanssa ravintoloissa ja kodeissa. Satojen vuosien perinteestä syntyneet ruokalajit, maut ja reseptit ovat vaikuttaneet hänenkin keittotaitoonsa. Vanhassa kaupungissa maistellaan seudun perinteisiä katukeittiöherkkuja hummusta ja falafelia, jotka ovat niin Israelin kuin Palestiinan kansallisruokia. Kaupungin länsipuolelta Yotam löytää ruokakulttuuria, johon vuosikymmenten mittaan eri puolilta maailmaa muuttaneet juutalaiset ovat tuoneet eri maiden ja maanosien vaikutteita. Lopulta Yotam lyöttäytyy yhteen kaupungin huippukokkien kanssa antaakseen oman lisänsä Jerusalemin makumaailmaan.

Lisätietoa ohjelmasta

(Jerusalem on a Plate, Britannia 2011) Tuotanto Keo Films/BBC

Suosittele26 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Jerusalem 24 tuntia

Pitkäperjantain aamukuudesta lauantain aamukuuteen Yle Teemalla seurataan Jerusalemin asukkaiden elämää kaduilla, aukioilla, yksiöissä ja huviloissa, kirkoissa ja temppeleissä, siirtokunnissa ja pakolaisleireillä.

Juutalaisten tarina

Viisiosaisessa sarjassa historioitsija Simon Schama perehtyy juutalaisten historiaan ja hetkiin, joina juutalaisten kohtalo on nivoutunut yhteen koko maailman kohtalon kanssa.

Kommentit

Anonyymi

Loistava, herkullinen, monipuolinen ohjelma. Esittelee todella onnistuneesti alueen ruokakulttuurin moninaisuutta. Luonteva, osaava juontaja. Hieno katselukokemus.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook