YLE Teema

 

Perjantain Kino

Kaukana poissa (7)

Julkaistu keskiviikkona 23.05.2012 2 kommenttia 185 suositusta

perjantai 28.9. klo 21.50

Away from Her eli Kaukana poissa on Alice Munron novelliin perustuva koskettava ja kaunis draama miehestä, joka 40 aviovuoden jälkeen menettää vaimonsa Alzheimerin taudille. Näyttelijänä tunnetun Sarah Polleyn vuonna 2006 ohjaaman kanadalaisen elokuvan pääosissa ovat Julie Christie, Gordon Pinsent ja Olympia Dukakis.

Lisätietoa ohjelmasta

Kaukana poissa (Away from Her), Kanada 2006. O: Sarah Polley. N: Gordon Pinsent, Julie Christie, Olympia Dukakis, Kristen Thomson, Michael Murphy, Wendy Crewson.

Suosittele185 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvan tarina

Mark Cousinsin 15-osainen dokumenttisarja kertoo elokuvataiteen kehityksestä 1800-luvun lopulta 2000-luvulle asti. Persoonallinen tutkimusmatka ulottuu 12 vuosikymmenelle ja kuudelle mantereelle, Japanista Dakariin, Hollywoodista Hongkongiin ja Mélièsistä Avatariin.

29.9. Teemalauantai: Vihaiset miehet

Viha kiehtoo sekä modernissa nettijulkisuudessa että perinteisessä tv-maailmassa. Dokumentti Internetin vihaisin julkkis kertoo tahtomattaan kuuluisaksi tulleesta mainosmiehestä. Sidney Lumetin elokuva Kasvot kuvaruudussa on moderni klassikko tv-kasvosta, joka muuttuu amerikkalaisen tyytymättömyyden äänitorveksi.

Kommentit

Helmi kesäfilmien joukossa

Aivan fantastinen elokuva, kaunis kertomus rakkaudesta ja pääosien esittäjien myötä nautinnollinen ja hienotunnelmainen, suosittelen.
Alice Munro osaa tarinan kertomisen.

Anonyymi

Kiitos tästä elokuvasta. Toivoisin joskus tämän uusintaa - katsoisin sen mielelläni uudelleen, ja tiedän nyt, että joiltakin se jäi eilen illalla näkemättä. Elokuva oli koskettavaa katseltavaa, koska se näytti hyvin, erittäin syvästi ne tunteet, joita muistihäiriöisen parisuhteessa koetaan, siinä nähtiin, mitä elämä on.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook