YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Populaarimusiikki

Kosketuksessa

Julkaistu tiistaina 29.09.2009 6 kommenttia 521 suositusta

torstai 30.1. klo 23.30

Kosketuksessa on konserttisarja, jossa suomalaisen rockin tärkeimmät nimet tuovat musiikkinsa lähietäisyydelle, kuulijoiden iholle. Akun tehtaalla Ylöjärvellä on taltioitu vuosien varrella intiimejä konsertteja Jenni Vartiaisesta PMMP:hen. 30.1.2014 uusitaan Kari Peitsamon konsertti.

Kosketuksessa-konserttisarja on esitellyt ainutlaatuisella tavalla maamme pitkän linjan pop- ja rockkärkeä jo useana vuonna. Korkealaatuiset tallenteet ovat saaneet myös niillä esiintyneiden artistien kiitoksen. Konserttisarja asettaa sekä esiintyjät että yleisön uuteen, intiimiin tilanteeseen. Lähikontakti tekee esityksestä tavallistakin jännittävämmän ja yllätyksellisen. Yhteisen ramppikuumeen kadottua on saatu talteen ainutkertaisia esiintymisiä. Kuvaavaa on, että jokainen esiintyjä on viihtynyt lavalla paljon kauemmin kuin alun perin oli tarkoitus.

Kosketuksessa-sarjan rinnalla on tehty Näin se tehtiin -sarjaa, jonka puitteissa käydään läpi konserttivieraan uran kannalta merkityksellinen äänite. Ääneen pääsevät myös taustajoukot, levy-yhtiön väki, keikkamyyjät ja tuottajat. Sarjassa kuullaan biisien syntytarinoita ja varhaisia versioita. Näin se tehtiin tarjoaa poikkeuksellisen näköalapaikan kotimaisen pop- ja rockmusiikin syntylähteille.

Lisätietoa ohjelmasta

Kosketuksessa-sarjan on ohjannut Petri Kyttälä, ja sen ovat tuottaneet Aku Syrjä ja Marko Kulmala.

Näin se tehtiin -sarjan on toimittanut Santtu Luoto ja ohjanneet Petri Kyttälä ja Tuukka Temonen.

Suosittele521 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

1.2. Teemalauantai: Johnny Cash

Hieno aikalaismuotokuva Johnny Cashista uransa huipulla vuonna 1969 sekä uusi koskettava dokumenttielokuva laulajalegendasta ja hänen manageristaan, jälkimmäisen ohjaajana itsemurhan tehneen managerin poika.

15.2. Teemalauantai: Jimi Hendrix

Teemaillassa uusi hieno dokumenttielokuva Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin', mukana runsaasti arkistojen aarteita, sekä Hendrixin legendaarinen konsertti Woodstockin festivaalilta 1969.

Kommentit

Blues

Eikö Fabulous Thunderbirdsin kosketuksessa -keikkaa voitaisi pikku hiljaa alkaa harkita ohjelmistoon? Kohta on kulunut kaksi vuotta siitä, kun se kuvattiin.

Terv Mr. Blues

Uusintoja

Mahtaako keikkojen uusintoja tulla tulevaisuudessa? Vaikka jo tämän vuoden puolella?

Anonyymi

Entäs Pirkot ja Peitsamo?

Anonyymi

nii, mites noi pistepirkot, oisko aika jo iskee ruutuun?!?!

Anonyymi

johanny on prkl, kun ei pirkkoja näy. eikä vastaustakaan ikinä.

Yle Teema

Hei kaikki,
pitkää pinnaa tarvitaan edelleen, sillä 22-pistepirkko, Peitsamo ja Klamydia esitetään tällä tietoa vasta tammikuussa 2013. Mutta esitetään kumminkin!
(Fabulous Thunderbirds on sentään esitetty näitä muita odotellessa jo parikin kertaa.)
Pahoittelut myös pitkästä hiljaisuudesta, mutta vanhojen artikkelien perässä esitetyt kysymykset ja kommentit jäävät joskus huomaamatta. Kannattaa lähettää kysymykset Palaute-sivun oikeassa yläkulmassa näkyvän palautelaatikon kautta tai sähköpostitse: palaute.teema@yle.fi

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook