YLE Teema

 

Kreikkalainen hutunkeitto

Julkaistu perjantaina 10.08.2012 0 kommenttia 111 suositusta

torstai 22.8. klo 19.55

Kun Ateenassa järjestettiin olympialaiset vuonna 2004, perinteen mukaisesti Kreikka isäntämaana osallistui kaikkiin joukkuelajeihin. Yksi olympialajeista oli baseball, jossa Kreikalla ei ollut kovin pitkiä perinteitä.

Edustuskelpoisen joukkueen kokoamiseksi keksittiin vain yksi ratkaisu: kreikkalaista sukujuurta olevat amerikkalaiset, jotka voisivat pelata Kreikan väreissä, kunhan heille myönnettäisiin kansalaisuus. Kun Kreikan vasta perustettu baseball-liitto ilmoitti hakevansa baseballin pelaajia maajoukkueeseen, valtava määrä Yhdysvaltain ja Kanadan kansalaisia innostui. Kreikalle kyse oli hätäratkaisusta, mutta tuhannet amerikkalaiset näkivät ainutlaatuisen tilaisuuden päästä olympialaisiin urheilemaan.

Amerikkalaisista koottu joukkue olikin menestys - mutta mitä mieltä siitä olivat harvat syntyperäiset kreikkalaiset baseballin harrastajat, jotka olivat jäämässä kokonaan ulos kisoista?

Lisätietoa ohjelmasta

(Who's on first, USA 2006) O: Valerie Kontakos

Suosittele111 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Paluu parketille

Palkittu tanskalainen dokumenttielokuva seuraa latinotanssin entisen maailmanmestarin Slavik Kryklyvyyn yritystä palata tanssin huipulle liki kymmenen vuoden tauon jälkeen. Slavikin uusi tanssipartneri on hänen tyttöystävänsä Anna. Kestääkö suhde, onnistuuko comeback?

Matkustaja & 50 vuoden kotimatka

Pia Andellin dokumentti Matkustaja alkaa kesäisessä Helsingissä, kun nuori tyttö huomaa raitiovaunussa vanhan miehen käteen Auschwitzissa tatuoidun numerosarjan. 50 vuoden kotimatka on dokumentti Unkarin kansannoususta 1956 ja yhden miehen roolista siinä.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook