YLE Teema

 

Kesäkino 2013

Kristiina

Julkaistu perjantaina 31.05.2013 0 kommenttia 45 suositusta

Kesäkinossa tarinoita lasten hankkimisesta, perheen perustamisesta ja itsensä etsimisestä.

lauantai 13.7. klo 22.35

Asko Tolosen käsikirjoittama ja ohjaama lyhytelokuva kertoo kevään ensimmäisestä lämpöisestä päivästä, nuoresta parista ja aamupahoinvoinnista. Pääosia näyttelevät nuoret teatterikorkeakoululaiset Kristiina Halkola ja Pekka Autiovuori. Vuonna 1965 valmistunut Kristiina on alun perin tehty neljän ohjaajan episodielokuvaan Tunteita.

Kristiina on viehättävästi aiheensa kokoinen, kepeä ja irtonainen nuoren parin ensimmäisen kriisin kuvaus. Asko Tolonen oli Kristiinaa tehdessään ensikertalainen, niin kuin muidenkin Tunteita-elokuvan episodien ohjaajat Kalevi Korte, Jaakko Talaskivi ja Leena Salokangas (nykyisin Saraste). Kokonaisuuden helmenä pidettiin yleisesti juuri Kristiinaa, jota kehuttiin luontevuudesta, herkkävireisyydestä ja kuvilla kertomisen taidosta.

Tolonen toimi apulaisohjaajan Kesäkinossa 27.7. nähtävässä Takiaispallossa. Hänen ainoa oma pitkä elokuvansa on Kesän maku (1975).

Halkola ja Autiovuori nähtiin seuraavaksi elokuvassa Käpy selän alla (1966), mikä merkitsi molemmille näyttelijöille suurta läpimurtoa.

Lisätietoa ohjelmasta

Kristiina, Suomi 1965. O: Asko Tolonen. N: Kristiina Halkola, Pekka Autiovuori. - Episodi neljän ohjaajan elokuvasta Tunteita.

Suosittele45 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Rakastin epätoivoista naista (S)

Jarmo Lampelan ihmissuhdekomedia 30-vuotiaan galluptutkijan ja 40-vuotiaan yksinhuoltajaäidin epätodennäköisestä ja epätoivoisesta rakkaudesta. Tove Idströmin käsikirjoittaman elokuvan pääosissa nähdään Juha Kukkonen ja Maija Junno.

Takiaispallo (16)

Sukupolvet ajautuvat konfliktiin Veli-Matti Saikkosen ainoassa pitkässä teatterielokuvassa vuodelta 1970. Pääosissa Tapio Hämäläinen, Hillevi Lagerstam, Terhi Panula ja Kirka, joka esittää pop-laulajaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook