YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Kesäkino 2013

Lapsia ja aikuisia (12)

Julkaistu perjantaina 31.05.2013 0 kommenttia 69 suositusta

Kesäkinossa tarinoita lasten hankkimisesta, perheen perustamisesta ja itsensä etsimisestä.

lauantai 13.7. klo 21.00-0.20

Aleksi Salmenperän esikoiselokuva Lapsia ja aikuisia kertoo lapsettomuusklinikan psykologista, joka ryhtyy hankkimaan perheenlisäystä salaa mieheltään. Samalla ystävyys työtoverin kanssa syvenee naisten väliseksi rakkaudeksi. Aikuistumista karsastavana kolmikkona nähdään Minna Haapkylä, Minttu Mustakallio ja Kari-Pekka Toivonen.

Kolmekymppiset Venla ja Antero elävät vakiintuneessa parisuhteessa. Suhdetta kuitenkin hiertää peruskysymys: hankimmeko lapsia vai emme? Venla haluaa äidiksi, mutta Antero pelkää perheen sitovan liikaa ja häiritsevän hänen pikaluistelu-uraansa.

Venla on kuitenkin päättänyt saada lapsen ja pyytää apua työpaikkansa naislääkäriltä Sadulta. Toistensa seurassa viihtyvät naiset rakastuvat yllättäen toisiinsa, mikä vaikuttaa monien muidenkin elämään.

Lapsia ja aikuisia on kotimaisen elokuvan kentällä uudenlainen ja erilainen rakkauselokuva. Salmenperä itse totesi elokuvasta: ”Halusin väittää, että rakkaudella on iso merkitys. Minulla oli jokin tarve ravistella perinteisiä kaavoja perheen perustamisesta ja niistä arvoista, joita siihen liitetään itsestään selvyytenä.”

Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen. Satua esittävä Minttu Mustakallio sai roolistaan sivuosa-Jussin.

Salmenperä on ohjannut esikoisensa jälkeen pitkät fiktioelokuvat Miehen työ (2007) ja Paha perhe (2010) sekä dokumenttielokuvan Alaska Highway (2013). Elokuvissa toistuu sama teema: yritys sopeutua aikuisuuden normeihin, mikä osaltaan johdattaa päähenkilöt etsimään omaa paikkaansa perhe- ja arkielämässä.

Lasten hankkimisesta, perheen perustamisesta ja itsensä etsimisestä kertovan Kesäkino-illan muut elokuvat ovat Asko Tolosen Kristiina, Jarmo Lampelan Rakastin epätoivoista naista ja Mikko Kuparisen Sirocco.

Huom! Näyttelijä Kari-Pekka Toivonen ja toimittaja Jukka Kuosmanen keskustelevat elokuvasta Lapsia ja aikuisia Radio Suomen kesäsarjassa Kaikki rakastavat torstaina 11.7. kello 19.08. Uusinta sunnuntaina 14.7. kello 23.03.

Lisätietoa ohjelmasta

Lapsia ja aikuisia, Suomi 2004. O: Aleksi Salmenperä. N: Minna Haapkylä, Minttu Mustakallio, Kari-Pekka Toivonen, Tommi Eronen, Pekka Strang, Dick Idman, Antti Raivio, Saara Pakkasvirta, Meri Nenonen, Juha Kukkonen, Tiina Pirhonen, Elina Knihtilä.

Suosittele69 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kristiina

Asko Tolosen lyhytelokuva nuoresta parista, riidasta ja aamupahoinvoinnista. Pääosissa teatterikoululaiset Kristiina Halkola ja Pekka Autiovuori. Kristiina on alun perin tehty neljän ohjaajan episodielokuvaan Tunteita (1966).

Rakastin epätoivoista naista (S)

Jarmo Lampelan ihmissuhdekomedia 30-vuotiaan galluptutkijan ja 40-vuotiaan yksinhuoltajaäidin epätodennäköisestä ja epätoivoisesta rakkaudesta. Tove Idströmin käsikirjoittaman elokuvan pääosissa nähdään Juha Kukkonen ja Maija Junno.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook